Pomeo regionalnu konkurenciju / Film "Tusta" redatelja Andreja Korovljeva pobjednik 14. DORF-a

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Priča o pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti proglašen je najboljim filmom u regionalnoj konkurenciji

23.8.2020.
9:01
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Biografski dokumentarac "Tusta" u kojem pulski redatelj Andrej Korovljev donosi priču o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti proglašen je najboljim filmom u regionalnoj konkurenciji 14. DORF-a koji je u subotu završio u Vinkovcima.

Posebno priznanje žirija dobio je srpski film "Pobjednici su dosadni", redateljice Olivere Miletić Čačija, čiji junak je Žikica Simić, čuveni publicista, novinar i autor nekoliko kultnih radijskih emisija koje su oblikovale glazbeni ukus mnogih generacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U regionalnoj konkurenciji 14. DORF-a publika je imala prigodu pogledati šest dokumentarnih glazbenih filmova iz Hrvatske, Srbije i Makedonije, od kojih bile dvije svjetske i jedna hrvatska premijera.

Image
ljetna pozornica kina tuškanac /

Od znanstvene fantastike do horora: Kultne filmove pogledajte na Fantastic Zagreb Film Festivalu

Image
ljetna pozornica kina tuškanac /

Od znanstvene fantastike do horora: Kultne filmove pogledajte na Fantastic Zagreb Film Festivalu

DORF nagradu za životno djelo uručena je Želimiru Babogredcu, glazbeniku, manageru, producentu sa iznimno uspješnom diskografskom karijerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimir Babogredac je apsolutno zaslužio primiti ovu nagradu upravo u Vinkovcima, gdje je zapalio puno malih rock and roll vatri koje su nastavile gorjeti i danas", rekao je umjetnički direktor i osnivač DORF-a Toni Šarić, poručivši da Festival DORF tom nagradom skromno zahvaljuje Babogredcu u ime brojnih vinkovačkih glazbenika i zaljubljenika u glazbu.

Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine dobio je Igor Hofbauer, jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora i dizajnera posljednja dva desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji, 14. Festival dokumentarnog rock filma (DORF) održan je od 20. do 22. rujna u sklopu Filmskog tjedna u Vinkovcima u okviru kojega su od 18. do 20. rujna održane i 8. Antičke filmske večeri.

O ovogodišnjim DORF nagradama odlučili su novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma "Putnici" Tina Šimurina, povjesničar i autor dokumentarnih filmova Leon Rizmaul te novinar, scenarist i izdavač stripova Vladimir Šagadin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo