status kulturnog dobra / FOTO NP Plitvice dobio na korištenje devastiranu Titovu vilu za znanstveno-edukacijske svrhe

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nekretnina neće biti korištena u komercijalne svrhe, već će imati znanstveno-istraživački karakter na međunarodnoj razini

17.6.2018.
14:19
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Titova vila, pravim nazivom Vila Izvor, od nedjelje je dodjeljena na korištenja upravljati NP Plitvička jezera, a ugovor su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Tomislav Kovačević, javlja Kaportal. 

"Država je JU NP Plitvička jezera dala na korištenje nekretnine ukupne površine nešto više od 3 jutra u svrhu uređenja znanstveno – edukacijskog centra. Procijenjena vrijednost nekretnine iznosi 29 milijuna kuna. Ugovorom se nekretnina koja ima status kulturnog dobra dodjeljuje bez naknade, za vrijeme dok postoji potreba za smještajem znanstveno – edukacijskog centra", izvijestili su s Plitvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedan od važnijih dana od kada sam ministar zaštite okoliša i energetike. Vila Izvor kao kulturno dobro  nakon dugo godina derutnosti i zapuštenosti, današnjim danom promijenit će svoj izgled i svrhu. Rješenje ovog problema s kojim smo bili suočeni od 2000. godine je nešto što nas sve skupa može veseliti" rekao je ministar Tomislav Ćorić, koji je nazočio potpisivanju.

Image

Titova vila na Plitvicama: nekada kruna arhitekture, a danas opljačkana ruševina

Image

Titova vila na Plitvicama: nekada kruna arhitekture, a danas opljačkana ruševina

Ravnatelj Tomislav Kovačević, kažu, zahvalio je ministrima Mariću i Ćoriću na suradnji izražavajući svoje zadovoljstvo što se u kratkom roku uspio postići dogovor o davanju Vile Izvor na korištenje JU NP Plitvička jezera."Ovo je jedan od važnijih dana od kada sam ministar zaštite okoliša i energetike. Vila Izvor kao kulturno dobro  nakon dugo godina derutnosti i zapuštenosti, današnjim danom promijenit će svoj izgled i svrhu. Rješenje ovog problema s kojim smo bili suočeni od 2000. godine je nešto što nas sve skupa može veseliti" rekao je ministar Tomislav Ćorić, koji je nazočio potpisivanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kratkom roku ćemo pristupiti sanaciji Vile Izvor kako bismo objekt priveli svrsi. Nekretnina neće biti korištena u komercijalne svrhe, već će imati znanstveno – istraživački karakter na međunarodnoj razini" rekao je ravnatelj Kovačević, prenosi Kaportal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo