DETALJNO ISTRAŽILI / FOTO Ovo su neki od najluksuznijih smještaja na Jadranu: Tjedan košta 200 tisuća kuna

Image
Foto: Airbnb

Izdvojili smo neke od njih, tražili smještaj za sedam noći u špici sezone, a broj osoba ovisi od vile do vile

5.6.2022.
10:00
Airbnb
VOYO logo

Za ljetni godišnji odmor Hrvati najčešće biraju upravo Hrvatsku obalu. Među njima sam i ja, jer ipak, svakome od nas treba kvalitetan odmor, ali svatko ga i drugačije percipira. Nekima je nakon cjelodnevnog kupanja i sunčanja na plaži dovoljan udoban krevet u kojem će iste sekunde zaspati, a drugi ipak očekuju da imaju potpunu privatnost i uživaju u svojoj vili gdje imaju bazen, teretanu i jedan teniski ili barem golf teren.

Novaca za to nemam, a pošto sam novinar vjerojatno neću ni imati, ali čovjek može sanjati. Barem dok pod redakcijskom klimom čekam svoj ljetni godišnji. A tijekom mog detaljnog "istraživanja" na Airbnbu, naišao sam na toliko luksuzna mjesta da jedan tjedan odmora ne bih odradio za godinu dana, a i to je upitno jer bih vjerojatno cijelu godinu trebao biti na kruhu i vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne, nije da su takvi Penthouseovi, apartmani, vile smješteni samo u Dubrovniku i Splitu. Ima ih po cijeloj Hrvatskoj, od Istre preko otoka, (i to onih koji se vode kao nenaseljeni) pa sve do juga Hrvatske.

Image
LJETOVANJE U HRVATSKOJ /

Cijene za odmor od kojih boli glava. Noćenje na Jadranu ide i do vrtoglavih 750 eura: 'Pa tad je špica sezone...'

Image
LJETOVANJE U HRVATSKOJ /

Cijene za odmor od kojih boli glava. Noćenje na Jadranu ide i do vrtoglavih 750 eura: 'Pa tad je špica sezone...'

Ja sam jedan od onih koji kada uđu na stranicu Airbnba pod "filter" stave što nižu cijenu, evidentno, a pritom držim fige i nadam se da ću dobiti apartman odmah do mora ili barem balkon koji će prema njemu gledati. Naravno, uz to ide i soba s king size krevetom, minibar i dobra terasa, masažna kada, bazen veći od apartmana, a ne bi se bunio ni na jedan biljarski stol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdvojili smo neke od njih, tražili smještaj za sedam noći u špici sezone, a broj osoba ovisi od vile do vile. Naravno da nećete ići samo sa svojom boljom polovicom tamo. Radije povedite i djecu, prijatelje, baku, djeda pa čak i susjeda. Vjerujte, ispast će vas jeftinije.

Važna napomena, ne dajte se prevariti 'niskim' cijenama koje pišu uz noćenje - ovdje dolaze još i naknade za čišćenje i usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo najluksuznijih smještaja koje sam našao. Uživajte - u fotografijama!

Vila Agape, Dubrovnik - 24.106 kuna/noćenje

Nalazi se tik uz dubrovačke zidine, a ima četiri spavaće sobe i četiri kupaonice. Veliki vanjski bazen s ležaljkama, a pogledi s balkona očarat će svakoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila Petar, Makarska - 15.067 kuna/noćenje

"Prekrasna vila s pogledom na more nalazi se iznad grada Makarske i s dva vanjska bazena, potpuno opremljenom kuhinjom, velikom terasom, teretanom, roštiljem i besplatnim privatnim parkingom." Važno je napomenuti da od svih spomenutih vila, jedino ova dopušta kućne ljubimce, što je možda još jedan razlog više za doći.

Vila Šibenik- 21.846 kuna/noćenje

Dvanaest osoba bit će presretno ako dođu u ovu vilu jer pazite ovo: stolni tenis, soba za opuštanje, biljar, dječja igraonica, sauna, teretana, dječje igralište, jacuzzi - sve to dobivate ako ste voljni dati nešto više od 185 tisuća kuna za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila Svjetionik, Otok Prišnjak- 16.573 kune/noćenje

"Misteriozni svjetionik Prišnjak nalazi se na istoimenom otočiću, samo 300 m od zapadne obale otoka Murtera." Na otoku ćete biti potpuno sami, kao u nekom filmu, a jacuzzi odmah do mora svatko želi isprobati.

Vila CaMa, Posedarje - 12.807 kuna/noćenje

Uz zelenilo koje vas okružuje i vanjski bazen, očekuje vas i velika sauna, ali i teretana. Ako se među vama nalazi i neki fizioterapeut/masažer stol za masažu uvijek je dostupan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila Lun - 9.417 kuna/noćenje

Namijenjena je za 13 osoba, što kada se pogleda naspram svih ostalih ispada najjeftinija. "Dnevni boravak ima stvarno cool kamin, led TV i veliki tamni kauč. Sve sobe su namještene na jednako udoban način, a posebni sadržaji uključuju biljarski stol i vinski podrum."

Vila Aura, Medveja - 20.340 kuna/noćenje

Vila se nalazi između planine Učke i naselja Medveje, a prostire se na više od 350 četvornih metara. "Ima elegantnu arhitekturu, visoke stropne sobe i velikodušne staklene fronte."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila Kalipso, Nova Vas - 9.138 kuna/noćenje

Potpuno izolirani od svega, ali bez pogleda na more. No ova vila s bazenom i velikim staklenim zidovima za sedam noći ispast će vas jeftinije od svih ostalih.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo