veliko veselje za obožavatelja / Frizer se dobro obogatio: Lennonov pramen kose prodan za nevjerojatnih 35.000 dolara

'Riječ je o najduljem pramenu kose Johna Lennona dosad ponuđenom na aukciji', rekao je direktor aukcijske kuće koja je ponudila Lennonov pramen kose

22.2.2016.
7:11
VOYO logo

Beatlesi su iz temelja promijenili popularnu glazbu u svijetu, ali su svojevrsnu revoluciju, iako bitno manje važnu i trajnu, pokrenuli i u oblikovanju kose svojim mop top frizurama pa je jedan obožavatelj najslavnije liverpulske četvorke u subotu doista imao razlog za slavlje - na aukciji u Dallasu za 35.000 dolara kupio je pramen kose Johna Lennona iz 1966.

Aukcijska kuća Heritage Auction iz Dallasa na dražbi je ponudila pramen Lennonove kose dugačak deset centimetara koji je 1966. u Hamburgu odrezao njemački frizer Klaus Baruck. Sačuvao ga je i time se svojedobno pohvalio jednim lokalnim novinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

(AP)

"Riječ je o najduljem pramenu kose Johna Lennona dosad ponuđenom na aukciji", rekao je direktor Heritage Auctiona, Garry Shrum. Kupac je britanski kolekcionar Paul Fraser. "Postignuta cijena odraz je stalne fascinacije slavnom grupom i nakon 50 godina", smatra Shrum. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lennon se u to vrijeme pripremao za snimanje komedije u režiji Richarda Lestera "Kako sam dobio rat" u kojemu igra ulogu vojnika u vrijeme Drugoga svjetskog rata. 

Na istoj je dražbi neiskorištena ulaznica za prvi koncert Beatlesa u Sjedinjenim Američkim Državama, u Washingtonu 1964. prodana za 30.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo