porazna statistika / Građani šokirani 'sjedalom s penisom' u javnom prijevozu: malo tko zna da se radi o kampanji protiv seksualnog nasilja

Kampanju je pokrenula meksička vlada, a ideja je bila podići svijet o činjenici kako je 65 posto žena u gradu Meksiku bilo seksualno zlostavljano na neki način, a prvenstveno u javnim prijevozima

29.3.2017.
10:53
VOYO logo

"Ekskluzivno za muškarce", stoji u natpisu iznad anatomski izrađenog muškog torza na čijem sjedalu se nalazi umjetni penis. Upravo zbog toga je situacija proglašena "seksističkom", iako se grad Meksiko brani tvrdnjom kako se radi o kampanji protiv seksualnog nasilja, piše Daily Mail.

"Neugodno je sjediti na tom sjedalu, ali se ne može usporediti sa seksualnim nasiljem kojeg žene svaki dan proživljavaju", piše na drugom opisu kraj sjedala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci se jasno vidi kako građani doživljavaju ovu kampanju, uglavnom podignutih obrva u nevjerici pa do gađenja. Na kraju snimke vidi se porazna statistika kako je "Devet od deset žena u gradu Meksiku bilo žrtvama nekog oblika seksualnog nasilja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanju je pokrenula meksička vlada, a ideja je bila podići svijet o činjenici kako je 65 posto žena u gradu Meksiku bilo seksualno zlostavljano na neki način, a prvenstveno u javnim prijevozima. Nažalost, takvi slučajevi rijetko se prijavljuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo