Zbogom, Face! / Građani u nevjerici, odluka rigorozna: u čitavoj državi ukinut će Facebook na punih mjesec dana!

Image
Foto: Pixabay

Za to će se vrijeme voditi evaluacija Zuckerbergove platforme, eliminirati lažni profili i gledati na koji način stanovništvo koristi ovu društvenu mrežu

29.5.2018.
22:10
Pixabay
VOYO logo

Vlada Papue Nove Gvineje objavila je kako će svim svojim će građanima onemogućiti pristup Facebooku na punih mjesec dana - vremenski je to rok koji ima je potreban za, kako navode, evaluaciju spomenute platforme i uklanjanje lažnih vijesti i profila te preispitivanje koristi koju Facebook nudi. Osim toga, analizirat će se način na koji tamošnji građani koriste ovu društvenu mrežu.

"Prikupit ćemo informacije o korisnicima jer želimo stati na kraj onima koji se skrivaju iza lažnih profila, kao i onim koji dijele sadržaje pornografskog karaktera. Točan datum početka ove privremene restrikcije još trebamo odlučiti, ali jednostavno ne možemo i ne želimo dopustiti da se Facebook u granicama naše države nastavi zloupotrebljavati ", rekao je ministar financija Papue Nove Gvineje, Sam Basil, prenosi Post Courier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papua Nova Gvineja nije izolirani slučaj azijske zemlje u kojoj je Facebook postao problem - tako je u Šri Lanki i Mjanmaru Zuckerbergova platforma primila val kritika zbog navodne uloge u širenju mržnje pa su je tamošnji mediji prozvali "čudovištem".

<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Tekst se nastavlja ispod oglasa

<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<Što sve Facebook zna o vama: naš reporter pronašao 2.800 datoteka s vlastitim podacima koje društvena mreža čuva>>>>>>>>>>

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije stalo na tome. Naime, u Šri Lanki su Facebook, WhatsApp i Instagram zabranjeni uz objašnjenje kako se radi o platformama koje su korištene za poticanje mržnje i nasilja prema stanovništvu muslimanske vjeroispovijesti. Broj incidenata usmjeren prema spomenutoj populaciji je porastao do te mjere da je u zemlji proglašeno izvanredno stanje.  

Ostaje vidjeti što će donijeti "evaluacija" u Šri Lanki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo