Red i nered ispred HNK / Hasanbegović: 'Gledatelji su poniženi da bi intendantica mogla sebi dignuti spomenik'

Za Orašara je u prodaju pušteno oko 10 tisuća karata, a ostalo je nešto više od tisuću - pa u red možete stati već od 10 ujutro

5.11.2018.
22:39
VOYO logo

Mnoge je danas razveselio ogroman red ispred zagrebačkog HNK koji pokazuje da su Hrvati divan, kulturan narod koji voli balet.

Red se naime stvorio za kupovinu karata za Orašara - a isto se dogodilo i lani.
Ali onda se javio Zlatko Hasanbegović, inače član Kazališnog vijeća HNK - koji kaže - sve je to predstava u režiji ravnateljice Dubravke Vrgoč, koja je i onda i sada organizirala gužve i redove kako bi se mogla hvaliti svojim uspješnim radom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je za tu priliku, za snimanje gužvi prije nekoliko dana naručila dron. Tradicionalni božićni balet u HNK i već tradicionalna kolona za kupnju ulaznica ispred HNK. 

Drugu godinu zaredom, za mjesto na najizvođenijem baletu na svijetu - Orašaru, čekalo se satima. Jedino što se u odnosu na lani promjenilo je oblik kolone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi su čekali od šest sati da bi kupili karte na blagajni, red je doista veliki. to nas doista veseli", rekal je Dubravka Vrgoč, intendantica HNK Zagreb.

Image

Hrvati poludjeli za baletom: Ispred HNK od jutra dugačak red zbog kupovine ulaznica za predstavu 'Orašar'

Image

Hrvati poludjeli za baletom: Ispred HNK od jutra dugačak red zbog kupovine ulaznica za predstavu 'Orašar'

Ulaznice se nisu mogle rezervirati, nego isključivo kupiti - i to na jednoj blagajni HNK ili preko internetske stranice, koja je zbog preopterećenosti i dalje izvan funkcije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je krenulo trenutno, na blagajni, na onlineu koji je zakrčen od nasih gledatelja, doista mislim da cemo prodati karte za svih 14 prestava", dodala je Vrgoč.

Dok intendantica Vrgoč ponosno priznaje da je ovo veliko postignuće za HNK, Zlatko Hasanbegović koji je član vijeća tog kazališta, kaže - treba zapljeskati na predstavi koju je organizirala intendantica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvar je banalna. Umjesto tri blagajne, danas je otvorena samo jedna. Do podneva je oboren elektronicki sustav za kupnju karata, toliko da se stvori red i da novinari snime taj isti red. I vrhunac svega, intendatica je jos prije dva dana narucila dron koji treba iz zraka potvrditi ovu situaciju od koje je došlo", rekao je Hasanbegović.

Za što nam je pokazao i račun. Pa je tako samo kazalište, koje je očito i dalje na adresi Trga Maršala Tita, platilo 1500 kuna - kako bi današnju kolonu  snimili iz zraka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa problem je, kako nije, nemam izbora, tim više, nisam iz Zagreba, krenula sam u pola 6 iz Čakovca da bi došla tu kupiti karte i čekati. mislim da to nije u redu", rekla je Ružica Školj iz Čakovca koja je samo jedna od mnogih koji su došli kupiti kartu za predstavu.

Tokom dana gledatelji su nam javljali da je došlo i do fizičkog obračuna nervoznih ljudi. A da su bili nervozni - nije čudno - jer mnogi od njih satima su čekali da bi im na blagajni rekli da je ostalo tek nekoliko karata namjenjenih za online prodaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, gledatelji su danas poniženi, podvrgnuti kolektivnom mobingu, navedeni da satima čekaju, kako bi gospođa intendantica podigla sama sebi spomenik koji treba biti snimljen na račun poreznih obveznika putem drona", rekao je Hasanbegović.

Fenomen zvan Orašar ili Ščelkunčik - u HNK je prvi put igrao 1931. - a iako je već desetljećima redovito na programu - gledateljima nije dosadio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 14 izvedbi Orašara za koje se prodaje oko 10 tisuća karata, ostalo je nešto više od tisuću - pa u red možete stati već od 10 ujutro.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo