Stigla prva pošiljka! / Hit akcija mladih: Rakovčani tražili donacije kondoma jer ih je sram stalno kupovati, a turista nikad više

Zbog straha od osude mladi Rakovčani odlučuju se za najgore: nezaštićeni spolni odnos

18.7.2019.
13:50
VOYO logo

Mladi iz Rakovice, kraj Plitvičkih jezera, odlučili su stati na kraj spolno prenosivim bolestima i neželjenim trudnoćama u vrijeme turističke sezone. Kažu, žive u maloj sredini u koju, zbog Plitvičkih jezera, dolazi velik broj turista koji iz godine u godinu ostvaruju vrtoglavi broj noćenja. Drugi su po broju noćenja nakon grada Zagreba u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Dolaze im zgodni turisti i turistkinje željni zabave i avanture iz cijelog svijeta, a lokalno stanovništvo zbog straha, osjećaja neugode od male sredine i blagajnica koje osobno poznaju, ne žele baš svaki put kupovati prezervative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog straha od osude odlučuju se za najgore: nezaštićeni spolni odnos s turistima/turistkinjama. A onda su došli na genijalnu ideju. 

Image

Hit akcija mladih: Rakovčani tražili donacije kondoma jer ih je sram stalno kupovati, a turista nikad više

Image

Hit akcija mladih: Rakovčani tražili donacije kondoma jer ih je sram stalno kupovati, a turista nikad više

Stigla prva pošiljka

Da bi spriječili neželjene trudnoće odlučili su pisati proizvođačima prezervativa i tražiti donacije. Danas im je stigla pošiljka od 600 kutija x 3 prezervativa koje će dijeliti i koristiti bez srama. Uz kutije je stiglo i 2000 informativnih letaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu kako su svjesni značaja ove akcije jer je briga o spolnom zdravlju itekako potrebna i ako spriječe samo jednu – uspjeli su.

Pozivaju sve sumještane da preuzmu prezervative u vatrogasnom domu, ali, napominju, preuzimanje će se moći dogovoriti i na drugim lokacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatni prezervativi za sve

Ovu inicijativu nazvali su protupožarnom mjerom za spolno prenosive bolesti, a razmišljaju i o pokretanju profila na društvenoj mreži ASKfm putem koje će se moći razmjenjivati anonimne poruke te dogovoriti mjesto preuzimanja.

Pisali su, kažu, mnogima, a za sada se akciji odazvala samo jedna tvrtka - Masculan koja im je poslala 600 kutijica prezervativa. Nadaju se da će njihova inicijativa potaknuti i druge općine i Udruge mladih da počnu brinuti o zdravlju sumještana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo