mjere ugostitelja / Hoće li ovo postati novo normalno? Sjeo i naručio kavu pa pogledao račun, nije mogao vjerovati...

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Reddit

'Naplaćivanje vode iz pipe. Čaša jedna kuna. Jeste to već primijetili negdje ili je to novi trend', napisao je korisnik na Redditu

7.9.2022.
9:55
Damir Spehar/PIXSELL/Reddit
VOYO logo

Kao zaštitu od inflacije i energetske krize mnogi ugostitelji posrnuli za mjerama zaštite svog poslovanja. Tako jedan kafić u Hrvatskoj naplaćuje čašu vode, i to po simboličnoj cijeni od jedne kune.

Jedan korisnik Reddita odmah je to primijetio kada je dobio račun, zbog čega je to i objavio na društvenoj mreži, tražeći objašnjenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naplaćivanje vode iz pipe. Čaša jedna kuna. Jeste to već primijetili negdje ili je to novi trend'', napisao je na Redditu. 

Image
Image

Ostali korisnici odmah su poveli raspravu navodeći uglavnom kako takva politika nije u redu, a neki govore da im je i to bolje nego kad ''im podvaljuju Janu za 50 kuna''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kava je realnih 14 kn naravno pa nije imalo smisla uključit u cijenu'', pisali su korisnici. ''Podsjeća me na ono kad su mi frendovi nakon posla išli na pizzu i pitali cedevite. Žena ih je pitala ako žele bokal cedevite, oni su ga uzeli i onda je kasnije bokal cedevite bio 200 kuna... (ovo je bilo prije krize kad je cedevita bila 10-13 kuna u kafiću). Pizze su platili, bokal ne'', ispričao je svoje iskustvo drugi korisnik.

Jedan korisnik pak je izjavio kako za ovakve prigode uvijek čuva novčanicu od 1.000 kuna ''pa neka onda usitni'', no brzo mu je stigao odgovor ''druge strane priče''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U mom bivšem kafiću se čuvao karton sitniša od 50 lp i niže za sve koji u kafić dođu sa 500 kn ili više'', odgovorili su mu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo