nije samo isprazna ideja / Hollywood u Rugvici! Načelnik općine i ravnatelj HAVC-a za RTL: 'Nije to na tako dugom štapu'

Neki novi gladijatori, zmajevi, drevne bitke, ratne pucačine, sve to sada će doći ovdje u Rugvicu, ovdje bi mogle doći najveće filmske zvijezde

21.9.2021.
7:00
VOYO logo

A serije i filmovi o FBI-u, špijunima, ratovima ili dinosaurima - sve to možda će se uskoro snimati u Rugvici, maloj općini kraj Zagreba, poznatoj industrijskoj zoni.

Tajanstveni strani investitori već gotovo pola godine pregovaraju o otkupu velike parcele na kojoj bi gradili hrvatski Hollywood. Da megastudio nije samo isprazna ideja za RTL su potvrdili i u Hrvatskom-audiovizualnom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki novi gladijatori, zmajevi, drevne bitke, ratne pucačine, sve to sada će doći ovdje u Rugvicu, ovdje će doći najveće filmske zvijezde, barem se tako nadaju svi oni koji su uključeni u priču s hrvatske strane iako je sve još obavijeno velom tajne.

Image
uljepšavanje zidova /

O grafitima i nikad jačoj street art umjetnosti Golubić za RTL Direkt: 'Nikad nije bilo ovoliko dobro'

Image
uljepšavanje zidova /

O grafitima i nikad jačoj street art umjetnosti Golubić za RTL Direkt: 'Nikad nije bilo ovoliko dobro'

Ali već se itekako priča o ideji da u njihovo mjestu dođu raditi najpoznatiji holivudski glumci. Prije nego što stignu Dwayne Johnson i ostali – prvi je korak: kupnja zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Strah uvijek postoji da ne bi odustali, znači mogu potvrditi da pregovori traju četiri-pet mjeseci. To je sigurno ozbiljna priča'', rekao je Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica.

O čemu je ustvari riječ? Strani investitori, koji zasad žele ostati anonimni, rekli su da su spremni kupiti 27 hektara u ovoj zoni kraj Rugvice za gradnju filmskog studija. Općina je do ovog područja osigurala struju, vodu, ceste, kanalizaciju i sve potrebno, ali više od toga ne otkrivaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom optimističnom tonu i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra.

''Ja ne bi rekao da je na dugom štapu, Uvjeren sam da to žele napraviti i da će to napraviti. Ti investitori zanima ih Hrvatska kao lokacija'', kazao je ravnatelj HAVC-a Chris Marchich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pitanju megastudia Hrvatska debelo zaostaje za regijom. Velebni srpski Holivud, kako se naziva kompleks u Šimanovcima, 30 kilometara od Beograda već gotovo 15 godina mami najveće svjetske produkcijske kuće.

''Naravno svakoj inozemnoj koprodukciji je jednostavnije ono što snimi odnesem u studijo i odma gledam i tako dalje, snimit to u Hrvatskoj pa nositi u ameriku ili neku susjednu zemlju na tehniku obradu je za amerikance komplicirano'', rekao je filmski kritičar Dean Sinovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Rugvicu zasad ne postoje nikakvi rokovi. Ali u HAVC-u kažu kako se nadaju da bi već do kraja godine mogli imati barem konačnu potvrdu da gradnja kreće.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo