bizarluk do bizarluka / Hrvat koji živi u Švicarskoj u Londonu treba platiti kaznu za krivo parkiranje u Zagrebu od prije šest godina!

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Nije meni problem platit tih 116 franaka, ali me nervira i ne ide mi u glavu da tu kaznu moram platiti izvan moje domovine, iako sam prekršaj počinio u njoj', kaže Kapulica

23.8.2016.
9:42
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Kapulica, Hrvat koji godinama živi u Švicarskoj je prije šest godina, točnije u lipnju 2010. počinio prometni prekršaj u Zagrebu jer je pakrirao svoj mercedes ML švicarskih registracijskih oznaka, na krivom mjestu.

"Prvi put sam nakon pet i pol godina, u prosincu 2015. dobio obavijest "Zagrebačkog Holdinga", odnosno "Zagrebparkinga" da sam uopće počinio prekršaj 2010. i da za to moram na neki račun u Londonu platiti 89,88 švicarskih franaka. Nitko se 5,5 godina nije udostojio javiti mi za taj prekršaj. Bilo mi je odmah čudno zašto prekršaj iz Hrvatske moram platiti u Londonu?! U "Zagrebačkom Holdingu" su mi rekli da ne znaju o čemu se radi i da se obratim toj tvrtki u Londonu, gdje moram platiti kaznu", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Kapulica te dodao kako je nazvao i u London.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na taj broj u Londonu stalno se javljaja automatska sekretarica koja je samo ponavljala kako se mogu na prekršaj žaliti. Slijedom toga ja sam se i žalio, ali sam početkom kolovoza ove godine dobio odgovor da se moja žalba odbija i da i dalje moram platiti kaznu, koja sada nije više iznosila 89,88, već 115,99 franaka (uračunat trošak postupka žalbe) i to ponovno na bankovni račun Societe Generale banke u Londonu, za koji sam dobio i IBAN. Da budem u potpunosti jasan, nije meni problem platit tih 116 franaka, ali me nervira i ne ide mi u glavu da tu kaznu moram platiti izvan moje domovine, iako sam prekršaj počinio u njoj. Zaista neobično i nešto što nikada nisam doživio, iako sam prošao cijeli svijet", zaključuje Ivan Kapulica.

Holding je odgovorio kako oni imaju sklopljen sporazum sa specijaliziranom tvrtkom u inozemstvu koja prikuplja podatke o vlasnicima ili korisnicima vozila inozemnih registracijskih oznaka te im u ime podružnice dostavlja pozive za plaćanje nepodmirenih dugovanja po ispostavljenim dnevnim parkirališnim kartama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo