IZNENAĐENJE? / Hrvatski radnici u velikoj anketi izabrali najprivlačniju pogodnost na radnom mjestu

Image
Foto: www.thinkstockphotos.com

'Zaposlenici više ne žele biti na radnom mjestu u određenom razdoblju, već im je važno da mogu prilagoditi radne obaveze svojim obavezama i mogućnostima'

21.4.2016.
14:04
www.thinkstockphotos.com
VOYO logo

ZAGREB - Fleksibilno radno vrijeme najprivlačnija je pogodnost na radnom mjestu, pokazala je anketa koju je portal posao.hr proveo početkom travnja među 600 ispitanika, među kojima se za "klizno radno vrijeme" izjasnilo njih 35 posto.

Ranije istraživanje tog portala pokazalo je da većina ispitanika smatra privatni život važnijim od poslovnoga, pa istraživači zaključuju kako ne čudi odabir fleksibilnog radnog vremena kao najpoželjnije pogodnosti. Komentari ispitanika ukazali su i na veliki broj prekovremenih sati, pa su neki naveli da bi ipak veoma rado radili od 8 do 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki broj ispitanika, njih 30 posto, kao najpoželjniju pogodnost odabralo je besplatne edukacije, što pokazuje da većina hrvatskih državljana ima potrebu ulagati u svoja znanja i vještine, no često nemaju tu mogućnost zbog financijskih i vremenskih ograničenja.

Za 18 posto ispitanika želja je imati mogućnost rada od kuće, što je pogodnost koja se sve češće pojavljuje tržištu rada, a specifična je za IT sektor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatan ručak nije česta pogodnost na radnom mjestu, no čak 8 posto ispitanih bi veoma rado izabrala besplatan obrok svaki dan.

Neki ispitanici su u svojim komentarima istaknuli kako bi voljeli da "mogu doći u trenirci na posao", a takva neformalna pravila odijevanja poželjelo je 5 posto ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svega 2 posto odabralo je službeni laptop ili mobitel, s obzirom da komentari korisnika ukazuju kako ta pogodnost često znači da moraju biti na raspolaganju i nakon radnog vremena.

"Tržište rada, ali i način života se mijenja te je fleksibilnost postala nužna. Zaposlenici više ne žele biti na radnom mjestu u određenom razdoblju, već im je važno da mogu prilagoditi radne obaveze svojim obavezama i mogućnostima. Također, rad od kuće će zasigurno postati sve važnija pogodnost na pozicijama kod kojih je to moguće provesti u praksi, pa je važno da poslodavci, kao i zaposlenici svoj fokus stave na produktivnost, a ne na ispunjavanje normi",  komentirao je rezultate ankete direktor portala posao.hr Saša Jurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo