dubioza kolektiv / I Bosna ima svemirsku agenciju: 'Ovo je mali korak za strance, ali velik za Bosance'

Naravno da je sve ovo što ste čuli totalna izmišljotina, i to izmišljotina benda Dubioza kolektiv.

26.5.2021.
23:00
VOYO logo

A kad smo već u zraku - bosanska svemirska agencija zabilježila je svoj prvi veliki uspjeh. Dobro ste čuli - BOSA, o čijem se postojanju dosad samo špekuliralo - lansirala je prve astronaute, u svemir.

Ovo je mali korak za strance, ali velik za Bosance, poručili su iz BOSE, čiji se centar nalazi u Zabrđu. Ondje su Hasanbegović i Zvekić prošli temeljite pripreme i rigorozne treninge. Na mjesec su krenuli u za svemir posebno prerađenoj LADI iz 1987. Naravno da je sve ovo što ste čuli totalna izmišljotina, i to izmišljotina benda Dubioza kolektiv. Bosna novca za svemirski program nema, a budući da velik broj ljudi ne vjeruje da je čovjek ikada bio na mjesecu - ovako su zapravo uštedjeli novac.

Zvali smo danas Sarajevo da vidimo kako je prošao let na mjesec, je li itko stradao, i hoće li ikad postojati Bosanska svemirska agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dragi gledatelji RTL televizije. Nalazim se točno ispred bosanskog svemirskog centra odakle ćemo gledati lansiranje prve bosanske rakete. Posle ovog testnog lansiranja, bosanski Space centar će prijeći u fazu proizvodnje svemirskih kolačića koji će omogućiti svim građanima i građankama besplatan let u svemir. U ovom trenutku započet će odbrojavanje. Jako sam uzbuđen jer i vi dragi gledatelji možete s nama pratiti ovaj povijesni trenutak. Uživajte'', rekao je Bruno Jakubović iz Dubioze Kolektiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo