Društvene mreže slave / I Facebook proslavio 20 godina Harry Pottera: otkrijte kojom čarolijom!

Image

Svijet danas obilježava 20 godina od izdavanja prve knjige iz serijala o najpoznatijem svjetskom čarobnjaku, a slavlju su se pridružile i najpoznatije društvene mreže.

26.6.2017.
14:32
VOYO logo

Svijet danas obilježava 20 godina od izdavanja prve knjige iz serijala o najpoznatijem svjetskom čarobnjaku, Harry Potteru. U to vrijeme nitko nije mogao ni slutiti u kakav će povijesni fenomen prerasti njegov čarobni svijet, a slavlju su se pridružile i najpoznatije društvene mreže, Facebook, Twitter i Snapchat.

Facebook je povodom toga omogućio novu opciju koja se aktivira tako što u statusu ili komentaru upišete ime Harry Potter ili imena četiriju kuća iz Hogwartsa, Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin. Upisani tekst poprimit će određenu boju, a klik na jednu od ovih riječi aktivirat će čarobni štapić i čaroliju preko ekrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Twitter i Snapchat odlučili su na simboličan način obilježiti 20. godišnjicu izlaska prve knjige o najpoznatijem čarobnjaku. Twitter je kreirao poseban emoji s prepoznatljivim oblježjima čarobnjaka, munjom i naočalama. Sve što je potrebno napraviti jest utipkati hashtag #HarryPotter20 da bi aktivirali Twitter čaroliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snapchat je među svoje poznate filtere uvrstio i onaj čarobnjaka Harry, a Android telefoni također posjeduju čarolije koje možete aktivirati ukoliko izgovorite "Lumos","Nox" ili "Silencio" svojem Google Asistentu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo