Jedna ima 23, druga 30 godina / Imaju isto ime i prezime, na istom su faksu, u istom gradu: 'Nisam znala zašto mi čestitaju na nagradi'

Image
Foto: Wikipedija, RTL

Dvije Sare Kekuš na kraju su se i upoznale

13.7.2020.
15:55
Wikipedija, RTL
VOYO logo

Nije baš često da se ne možete upisati na fakultet jer postoji osoba istog imena, prezimena i mjesta stanovanja koja je već upisana na taj faks. 

Upravo se to dogodilo sugovornicama Srednja.hr - riječ je o dvije Sare Kekuš koje dolaze iz Zagreba, s Fakulteta političkih znanosti i obje su strastvene aktivistice za ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Projekt koji je digao Zagreb /

Prisjetimo se davnih vremena: U ovo vrijeme '87. sve su oči bile uprte u Zagreb i njegovu Univerzijadu

Image
Projekt koji je digao Zagreb /

Prisjetimo se davnih vremena: U ovo vrijeme '87. sve su oči bile uprte u Zagreb i njegovu Univerzijadu

Jedna Sara Kekuš ima 23 godine i trenutno studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Saznala je da ima dvojnicu kada se išla upisati na faks, a u referadi je dobila odgovor da to ne može učiniti jer je - već upisana.

"U referadi su mi rekli: ali Vi ste već upisani u sustav, na što se meni iznad glave javilo sto upitnika. Nakon toga sam otišla na Facebook i javila joj se te smo se dogovorile upoznati kada će gostovati na fakultetu, na nekom od okruglih stolova. Plus, u ponosnom Zagrebu je ljudima trebalo neko vrijeme za shvaćanje kako ja nisam TA Sara Kekuš, već mlađa verzija pa je bilo smiješno kada su krenule interne fore na račun toga", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako su obje strastvene aktivistice u borbi za ljudska prava.

Prije 15 godina shvatila da postoji još jedna Sara Kekuš

Druga sugovornica Srednja.hr također Sara Kekuš, ima 30 godina, a na Fakultetu političkih znanosti diplomirala je politologiju. Ona je za svoju dvojnicu saznala sasvim slučajno, još prije petnaest godina kada je dobila uputnicu s krivim podacima, a nakon toga se još nekoliko puta našla u situaciji da su je zamijenili s imenjakinjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam stvarno iznenađena jer je moje prezime dosta rijetko pa nisam očekivala da postoji osoba koja uz prezime dijeli još i isto ime. I to u Zagrebu. Onda sam prije nekih sedam godina došla u teretanu u Novom Zagrebu gdje su mi rekli da ima još jedna Sara Kekuš učlanjena pa da napomenem godište kad plaćam članarinu. Potom su mi 2017. neki ljudi čestitali na Rektorovoj nagradi, a neki me zbunjeno ispitivali o čemu se radi jer su znali da sam već prije diplomirala", pripovijeda druga Sara. Cijela situacija bila joj je jako simpatična. 

Dvije Sare na kraju su se i upoznale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gostovala sam na FPZG-u na predstavljanju CMS-ova istraživanja ‘Stavovi i percepcije domaće javnosti o nacionalnim manjinama, izbjeglicama i migrantima’. Sara je bila tamo i tada nas je Ivana, moderatorica, upoznala i nahvalila mi Saru kao jednu od svojih najboljih studentica".

Osim istog imena i prezimena, dijele i osjećaj za pravdu i aktivizam, a to ih - jako veseli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo