JR August / Iz sela kraj Zaboka dolazi nova glazbena senzacija: 'Skoro sam poginuo snimajući album'

On je J. R. August, i kad ga slušate, čini vam se da je to neki američki soul, blues, gospel izvođač...

19.5.2020.
22:45
VOYO logo

Znate li tko je Nikola Vranić? Ima 31 godinu, živi u Zagorju u selu Jakuševec kraj Zaboka, vozi stari auto, voli ribolov, predaje u osnovnoj školi u Klanjcu. I hrvatska je glazbena senzacija.

Image
SABLASNI SMIJEH /

Curica se u trenu pretvorila u zlokobno čudovište

Image
SABLASNI SMIJEH /

Curica se u trenu pretvorila u zlokobno čudovište

On je J. R. August, i kad ga slušate, čini vam se da je to neki američki soul, blues, gospel, pop, folk, psihodelija, a nikako mladi hrvatskikantautor. Ali zato što je originalan i drukčiji i jest pomeo Porine - osvojio ih je tri!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoj album prvijenac nagrađen je za album godine, dobio je Porina za najboljeg novog izvođača, i za najbolji alternativni album. Hvale ga i kritičari i publika pa čak i britanski bend Coldplay koji ga je javno proglasio  "mladim glazbenikom koji obećava".

Kako reagira na sve te pohvale i uspjehe, ali i kako je to umalo poginuo dok je radio na albumu, ispričao nam je sam J.R. August gostujući u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu reći da se loše osjećam. Osjećam se dobro, zadovoljno i ispunjeno", rekao je Nikola pa prepričao zašto je umalo poginuo kad je radio album:

"Pripremao sam ga zadnjih šest, sedam, osam godina... Taman se sve dogodilo početkom mojih dvadesetih, kad se ljudi traže i rade različite stvari. Puno sam si toga natovario na leđa i pisao na engleskom, naučio dobro pisati pjesme i sve se manifestiralo u depresiju. Nisam imao novca, nisam mogao ulagati u ono što sam htio. Trebalo mi je vremena da se definiram i vidim što želim napraviti. Porini su nagrada za sav taj trud."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je da na engleskom jeziku piše i pjeva jer smatra da tako ima više šanse. Što je još rekao, pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo