Korona pod plahtama / Stigle nove upute za vođenje ljubavi: Perite igračke, ne dahtajte partneru u lice...

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Ljubljenje i grupni seks s nepoznatim osobama ne dolazi u obzir

23.6.2020.
10:32
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Ako ulazite u seksualni odnos s partnerima izvan kućanstva, svedite njihov broj na minimum i porazgovarajte o rizicima prije seksa

Služba javnoga zdravstva u New Yorku ažurirala je svoje preporuke za sigurno druženje i seks u skladu s pravilima koja vrijede u doba pandemije. Seks je sada, kažu, “najsigurniji s partnerom s kojim živite u domaćinstvu”, dok se onima koji tek počinju izlaziti na spojeve savjetuje da pokušaju svesti bliske kontakte na minimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne preporučuje se ljubljenje, a tijekom odnosa s osobom koju ste tek upoznali svakako trebate nositi – zaštitnu masku, prenosi Forbes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na grupni seks zaboravite

“Teško disanje i dahtanje tijekom seksa mogu proširiti virus dalje”, upozorava se u smjernicama. Na grupni seks zaboravite do daljnjega, a ako ste odlučili pronaći partnera u većoj skupini ljudi,  izaberite veće, otvorenije i ventilirane prostore, savjetuju stručnjaci.

Image
INTIMA U DOBA KORONE /

Dužnosnik otvoreno: 'Dobro je imati seksualne odnose, seks je zdrav. Mi podržavamo seks'

Image
INTIMA U DOBA KORONE /

Dužnosnik otvoreno: 'Dobro je imati seksualne odnose, seks je zdrav. Mi podržavamo seks'

“Naše zdravstvene smjernice vrlo su realne, svjesni smo činjenice da apstinencija tijekom pandemije ne može uspjeti. Kako se i inače ne libimo ljudi dati određene preporuke da povećaju svoju sigurnost, tako smo to učinili i ovoga puta”, kaže dr. Demetre Daskalakis, zamjenik povjerenika za kontrolu bolesti unutar Ministarstva zdravstva New Yorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste sami sebi najsigurniji seksualni partner, odnosno COVID-19 se sigurno ne širi masturbacijom. Vodite računa da operete sve ‘igračke’ koje koristite prije masturbacije, i to vodom i sapunom, te da operete ruke. Sljedeći siguran partner je onaj s kojim živite. Spolni odnosi sa samo jednom osobom smanjuju rizik od širenja virusa seksom”, ističe se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbjegavajte ljubljenje i diranje lica

Ako ulazite u seksualni odnos s partnerima izvan kućanstva, svakako razgovarajte s osobama o rizicima. Jesu li imali simptome, jesu li bili sa zaraženom osobom...

Ako je riječ o ljudima koji su se testirali na COVID-19 i bili pozitivni, imajte na umu da bi trebalo proći najmanje 10 dana od pojave simptoma te najmanje tri dana od prestanka temperature da biste ih mogli smatrati nezaraznima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbjegavajte kontakte i odnose s više ljudi, odnosno ako se u njih upuštate, izbjegavajte zatvorene i zagušljive prostore. Neka popis gostiju bude ograničen samo na ljude koje poznajete. Idite na druženje s partnerom koji je na to pristao te birajte veće i otvorene prostorije koje su dobro prozračene. Nosite masku, izbjegavajte ljubljenje i dodire po nosu, očima i ustima.

Oralni seks je najriskantniji

Partnere koje ste upoznali na mreži ili one koji zarađuju za život pružajući seksualne usluge zasad nastojte izbjegavati. Držite se videodruženja, chata i Zooma, koji su trenutno puno sigurnija opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se odlučite na seks s osobom izvan svojega sigurnog kruga, razmislite o potrebi da se testirate na COVID-19 najmanje jednom mjesečno. Svakako reagirajte ako se pojave neki simptomi. Ne družite se s ljudima u svojoj okolini kod kojih postoji veći rizik od oboljenja, dakle starijima od 65 odnosno ljudima s kroničnim bolestima.

Ljubljenjem se lako može prenijeti virus, stoga izbjegavajte ljubiti ljude koji nisu dijelom vašega obiteljskog ili životnog kruga. Vodite računa i o tome da bi kontakt jezika ili usta s anusom mogao biti rizičan. Općenito izbjegavajte oralni seks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budite kreativni u seksualnim pozama

“Budite kreativni u seksualnim pozama i fizičkoj distanci pa tako možete koristiti zid koji omogućuje spolni kontakt ali sprječava kontakt licem u lice”, savjetuju stručnjaci.

Masturbirajte zajedno, ali nemojte sjediti preblizu, kako ne biste disali jedno drugomu u lice. Pranje prije i poslije seksa važnije je nego ikad prije. Dobro perite ruke i seksualne igračke vodom i sapunom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo