putovanje mačka kunkusha / Izbjeglička obitelj izgubila voljenog mačka u Grčkoj, četiri mjeseca kasnije ponovno su zajedno u Norveškoj

Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Nakon međunarodne potrage obitelj koja je pobjegla iz Iraka i nastanila se u Norveškoj, uz pomoć dobrih ljudi ponovno je zagrlila svog mačka Kunkusha kojeg je izgubila na putu prema Europi

23.2.2016.
9:42
Twitter
VOYO logo

Kada su u irački grad Mosul ušli ISIL-ovci, jedna majka i njeno petero djece odlučili su pobjeći u Europu, a sa sobom, u košari, poveli su i mačka Kunkusha.

Prešli su u Tursku i ukrcali se na brod za Grčku. No kad su stigli na otok Lesbos krajem listopada, Kunkush je iskočio iz svoje košare i pobjegao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pomoć volontera iz izbjegličkog kampa obitelj je nekoliko sati tražila svog ljubimca, ali bezuspješno. Kamp su napustili u suzama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana kasnije dvije volonterke Michelle Nhin i Amy Shrode pronašle su Kunkusha na cesti i vratile ga u kamp. Nisu imale pojma čiji je mačak ni kako se zove pa su ga nazvale Dias. Odlučile su ga poslati u Berlin u udomiteljsku obitelj koja ga je sljedećih nekoliko mjeseci hranila i brinula se za njega. No volonterke su bile ustrajne u tome da nađu njegovu pravu obitelj.

Pokrenule su kampanje na društvenim mrežama, isprintale su letke i preko crowdfunding stranice skupljale novac kako bi pokrile veterinarske troškove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kunkushova obitelj uspjela je doći do Norveške, a nada da će ikada vidjeli svog voljenog mačka se gotovo potpuno ugasila. Sve dok se nije dogodilo čudo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, mediji su počeli prenositi Kunkushovu priču, uključujući i norveški lokalni dnevni list Tronder-Avisa, koji je nekako uspio pronaći mačkovu obitelj. 

Prvi susret imali su preko Skypa. Kunkush je tada još uvijek bio u udomiteljskoj obitelji. Prepoznao je njihove glasove i počeo ih tražiti. Ubrzo nakon toga Kunkusha su stavili na avion i poslali u Norvešku gdje se nakon četiri mjeseca ponovno ujedninio sa svojom obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo