revolucionarna transplantacija / Jedan organ, a njih troje: Majka donirala maternicu kćeri, koja zatim sretno rodila sina

U revolucionarnoj transplantaciji maternice s majke na kćer, u Švedskoj je prije 9 mjeseci rođen zdrav dječačić. Njegova majka i baka odlučile su o tome otvoreno progovoriti, ali su željele ostati anonimne

25.8.2015.
22:34
VOYO logo

Jednom maternicom sada su povezane tri generacije. Majka je bez ikakvog oklijevanja odlučila donirati organ svojoj kćeri, koja je preživjela rak maternice. 

"Učinila je nevjerojatnu stvar. To samo žena može učiniti za drugu ženu. To je neopisivo", rekla je majka novorođenog djeteta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novorođeni dječak je tek četvrta osoba na svijetu rođena iz transplantirane maternice. Njegov dolazak na svijet sve je razveselio.

"Posebno je to da su iz jedne maternice rođene dvije generacije. U medicinskim terminima posebno je i to što je presađeni organ iskorišten maksimalno. Donorica je rodila kćer, a onda je iz te iste maternice rođeno još jedno dijete", pojasnio je kirurg dr. Mats Brannstrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz transplantirane maternice moguće je roditi najviše dvoje djece, pa roditelji devetomjesečnog dječaka razmišljaju o još jednom djetetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo