Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Otpad u prirodi

Jelen je dvije godine nosio automobilsku gumu oko vrata, sad su ga napokon uspjeli osloboditi

Ispostavilo se da mu je guma već počela ozbiljno ugrožavati zdravlje. Nakon intervencije, olakšali su ga za oko 17 kilograma tereta

Image
Foto: CPW/AP
RTL Vijesti/ 12.10.2021. u 10:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tek iz četvrtog pokušaja u tjedan dana službenici agencije pod čijom su nadležnosti sva zaštićena prirodna područja američke savezne države Colorado, uspjeli su anestezirati jelena koji je dvije godine oko vrata nosio automobilsku gumu.

Colorado Parks and Wildlife objavio je na svojim stranicama da je riječ o kanadskom jelenu, mužjaku starom četiri i pol godine, što znači da je, ako je gumu oko vrata nosio "najmanje dvije godine", lako moguće da je automobilsku uteg oko vrata nosio pola svog života, možda i dulje.

Trenutak oslobođenja za jelena se dogodio u subotu oko 20 sati po lokalnom vremenu, kad su rendžeri Dawson Swanson i Scott Murdoch konačno uspjeli pogoditi strelicom 300 kilograma teškog biljojeda. Swanson je ispričao da su on i kolega pojurili na mjesto nakon dojave lokalnog stanovnika:

"Uspio sam uočiti mužjaka u krdu od njih 40."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Samo, to je bio tek početak posla, ispostavilo se. Morali su mu odrezati rogove. Ipak, na kraju su uspjeli. Koliko je guma oko vrata jelenu otežavala život, dapače, ugrožavala ga, govori činjenica da mu je na tom mjestu nedostajala dlaka, a stvorila mu se i rana od grebanja materijala o kožu.

Guma je, usto, bila i puna grančica i raznog drugog prirodnog materijala, tako da je jelen naposljetku bio olakšan za čak 17 kilograma tereta. Prvi put su životinju uočili još u srpnju 2019.

Upravo se čita

Image
LIGA NACIJA

Hrvatska je na Final Fouru: Saznajte tko prijeti Vatrenima i kad se borimo za titulu

RTL Vijesti/ 12.10.2021. u 10:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Užasno glupi vicevi od kojih ćete dobiti upalu smjehuljka, ali samo ako imate specifičan smisao za humor

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba