nakon zagreba i osijeka / Još jedna reklama za Hrvatsku: đakovačkoj ergeli lipicanaca u posjet stiže supruga princa Charlesa

Image
Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL
Image
Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL

Princ Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, u Zagreb stižu 14. ožujka. U Osijeku će biti na sastanku predstavnika različitih religijskih i etničkih lokalnih zajednica, dok će ergelu u Đakovu vojvotkinja posjetiti sama

29.2.2016.
14:38
Chris Jackson/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Đakovo i Državnu ergelu lipicanaca posjetit će 15. ožujka vojvotkinja od Cornwalla Camila Parker Bowles, supruga princa Charlesa, izvijestili su na konferenciji za novinare u ponedjeljak gradonačelnik Zoran Vinković i ravnatelj te ergele NidalKorabi.

Gradonačelnik Vinković podsjetio je da je 1972. godine đakovačku ergelu posjetila britanska kraljica Elizabeta II. sa suprugom i kćeri, princezom Anom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đakovo je tih dana, sjećam se kao sedmogodišnjak, oduševljeno dočekalo kraljicu", rekao je gradonačelnik Vinković i dodao da grad namjerava dostojanstveno dočekati vojvotkinju od Cornwalla te taj posjet iskoristiti za promidžbu grada i ergele.

Taj će posjet pronijeti glas o Đakovu diljem svijeta te pridonijeti razvoju kontinentalnog turizma, istaknuo je đakovački gradonačelnik te dodao kako vojvotkinju očekuje respektabilan dar grada i Državne ergele lipicanaca koji je, kako je rekao, odraz đakovačke, slavonske I hrvatske tradicije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori o dolasku počeli su još u siječnju. Ergela je prošla dva evaluacijska posjeta na kojima smo morali zadovoljiti sigurnosne mjere. U ergeli će vojvotkinja biti više od sata. a sve prati strogi protokol. Vojvotkinja će obići obje naše lokacije – i pastuharnu i Ivandvor. U zatvorenoj jahaonici ćemo prikazati konjičku predstavu koja će biti svečanija od uobičajenog programa koji dajemo u redovitoj turističkoj ponudi, najavio je ravnatelj Državne ergele lipicanaca Nidal Korabi. 

Građani su pozvani da dočekaju vojvotkinju, a detaljnije informacije kako u tome sudjelovati slijede idućeg tjedna, najavio je Korabi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Princ od Walesa i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, u Zagreb stižu 14. ožujka. Razgovarat će s predsjednicom države Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Tihomirom Oreškovićem

Tijekom boravka u Zagrebu britanski će prinčevski par obići Gornji grad i HNK te biti na proslavi 70. obljetnice British Councila u Hrvatskoj. Pogledat će i predstave učenika u sklopu obilježavanja 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea te izvedbe hrvatskih plesača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Osijeku će biti na sastanku predstavnika različitih religijskih i etničkih lokalnih zajednica koji je organizirao osječki Centar za mir i nenasilje uz potporu Britanskog veleposlanstva u Zagrebu. 

Ergelu u Đakovu vojvotkinja od Cornwala posjetit će sama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike