uvijek jedinstvena / Josipa Lisac otkrila Šprajcu recept za štuku u šlagu

Osebujna glazbenica izdala je u ožujku box set Disko-biografija

28.12.2020.
23:01
VOYO logo

Kao i mnogima drugima ni glazbenicima ova godina nije baš bila sretna, mnogima je zbog zabrane okupljanja i epidemioloških mjera posao skoro potpuno zamro kao i većini koji rade u koncertnoj industriji. Ali može se i u Koroni. Dokazao je to nedavno

Massimo on-line koncertom u Lisinskom ali nije jedini. Jedna naša diva ovu godinu, barem u profesionalnom smislu nema razloga pamtiti kao lošu. Dobila je Porina za životno djelo, održavala je koncerte, izdala album, snimila spot, i napunila 70 lijepih godina. A na sceni je već 50 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je, jedna jedina jedinstvena Josipa Lisac. Godinu je počela nastupom na inauguraciji predsjednika Republike. O njezinoj su izvedbi himne uz pratnju pijanista Zvjezdana Ružića pričali baš svi. Jer Josipa je, kao i uvijek, pjevanjem, modom ili razmišljanjem, izašla iz okvira. Jedinstvenu interpretaciju Lijepe naše snimili su i u studiju. 

Osebujna glazbenica izdala je u ožujku box set Disko-biografija a ljetos je snimila spot za pjesmu Daleko. I to u Muzeju za umjetnost i obrt, koji je oštećen u potresu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipa Lisac naglasila je kako nije tip koji kuka i ne bi se htjela žaliti jer razmišlja da se događa ono što se mora dogoditi. Rekla je kako se još nije testirala na koronavirus, jer
nije imala simptome. 

Image
Što misle poznati? /

Što kažu naše Četiri dive i naša Tri Mire: Bi li oni bili među prvima u Hrvatskoj koji bi se cijepili?

Image
Što misle poznati? /

Što kažu naše Četiri dive i naša Tri Mire: Bi li oni bili među prvima u Hrvatskoj koji bi se cijepili?

Prokomentirala je i Porin za životno djelo koji je osvojila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam ja grabljiva prema nagradama. Lijepe su nagrade kad vi meni kažete da sam mirna u ovim turbulentnim vremenima'', rekla je Lisac.

Dodala je kako čita kako i kolege govore o njezinoj mirnoj energiji i ona ne može vjerovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ljudi me nazovu, joj samo da čujem tvoju riječ i tvoj glas. A ja to nita nisam naučila, to zapravo tako je i mislim da je najteže da imaš mir u sebi'', kazala je Lisac.

Tijekom ljeta, pjevačica je održala par koncerata i kaže kako je najveću borbu imala s burom, a ne s epidemijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U Zagrebu sam imala početkom listopada u dvorištu Likovne akademije koncert i baš se spustila temperatura. Prije toga je bio grozan pljusak i ja sam bila u zimskoj, praktički skijaškoj opremi'', opisala je pjevačica. 

No kaže, koncert je ipak uz osmijeh i uz volju uspješno završila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U nesreći i u nevolji, mora se biti racionalan'', smatra Lisac.

Dotaknula se i astrologije te navela kako 21. prosinca ponovo vratio Saturn, koji je planet koji radi red. Pjevačica vjeruje ipak, kako će od sada biti vedro. Uz vrijeme korone, počela je i komponirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Počela sam, ali mi i ne ide baš nešto. Mora se upjevavati svaki dan i to je samodisciplina, što je opet najteže. Imat ću virtualni koncert 14. veljače'', rekla je Lisac.

Lisac se dotakla i štuke u šlagu, recepta kojeg je prvi put spomenula u RTL Direktu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Šlag je dio tog umaka. Jednostavnije je to napraviti nego sarmu. Štuka se kuha, mora biti u poziciji da se ne bi slomila. Kasnije se radi umak, u umaku su sastojci: lučice, putar, bijelo vino, slatko vrhnje, sol, papar i trave. Mi smo vrlo često kuhali s estragonom. To je zapravo improvizacija'', pojasnila je Lisac. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo