Adidas izdaje posebnu liniju tenisica / Jugoplastika ponovno postala hit! Dino Rađa sa suzom u oku komentirao: 'Meni je to velika čast i ponos'

Adidas je, za potrebe jednog lanca vrhunske sportske opreme, izdao posebnu ediciju tenisica s nazivom Jugoplastika

18.11.2020.
23:00
VOYO logo

Kultni splitski košarkaški klub Jugoplastika doživio je počast kakvoj se nije mogao nadati ni u danima svoje najveće slave kada je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća dominirao sportskim dvoranama od Grčke do Litve i tri puta osvajao titulu prvaka Europe.

Adidas je, naime, za potrebe jednog lanca vrhunske sportske opreme izdao posebnu ediciju tenisica s nazivom Jugoplastika. Inače, veza Adidasa i Jugoplastike nije od danas, istoimena splitska tvornica koja je bila sponzor kluba, za Adidas je u to doba proizvodila četiri milijuna sportskih torbi godišnje za zapadno i istočno tržište. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvodila je i plastične figurice s likovima košarkaša Jugoplastike, koji su kasnije postali neki od najboljih igrača svijeta u to vrijeme, primjerice Toni Kukoč i Dino Rađa.

Image
izum dugoreške braće /

Hrvatska ima najekološkije tenisice u svijetu! Izrađene su od konoplje i odmah su postale hit

Image
izum dugoreške braće /

Hrvatska ima najekološkije tenisice u svijetu! Izrađene su od konoplje i odmah su postale hit

"Prvo sam mislio da nije to netko napravio sam za sebe, onako bezveze, Međutim, onda su mi počele dolazit more poruka i pitanja 'gdje mogu kupiti'. Što ja znam gdje se može kupiti. Stvarno nisam imao pojma, do prije deset minuta nisam zna o čemu se radi dok nisam pročita u novinama", kazao je kroz suze Dino Rađa. 

"Meni je to velika čast i ponos i ponavljam da eto jedan tako veliki gigant odaje priznanje jednom klubu, jednom gradu, jednoj državi. Meni je to jednostavno fenomenalno", ustvrdio je Rađa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rađa je kazao i da svoje originalne više ne čuva.

"Ja sam sve moje stvari koje sam imao prvo sam držao u kući, napravio sam sebi u podrumu nekakav svoj muzej i onda sam na kraju to sve predao Muzeju sporta u Splitu, osim jednog malog dijela koji se nalazi u Springfieldu u Americi, neka ljudi gledaju koga zanima. Da stoji to kod mene kući, nema smisla", zaključio je Rađa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo