želite mazno društvo? / Kafić za mačkoljupce: ovdje uz kavu možete naručiti i macu za maženje

Vlasnice ovog rumunjskog kafića su mačke maknule s ulice, zbrinule ih i sada svakome od posjetitelja pružaju mogućnost da ih spasi i udomi ih

29.6.2015.
18:40
VOYO logo

Mnogi bi rado imali mačku, ali ne mogu. Ili su alergični ili previše putuju ili žive u stanu u kojem životinje nisu dobrodošle. Zato Rumunji imaju kafić u kojem uz kavu dobijete i mačku. Barem na pola sata. Priča je tim ljepša čim doznate da je riječ o napuštenim mačkama koje su u kafiću dobile dom, ali i gomilu ruku za maženje i igru.

Jednu kavu s mlijekom i jednu mačku za maženje. To su najčešće narudžbe u ovom rumunjskom kafiću u kojem se uz napitak možete opustiti i igrajući se s jednom od 17 mačaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnice su sestre Lulia i Loana, koje su ove mace maknule s ulice, zbrinule ih i sada svakome od posjetitelja pružaju mogućnost da ih spasi i udomi ih.

"Znam da ima ljudi koji ne mogu imati mačku kod kuće jer im stanodavac ne dopušta, alergični su ili im članovi obitelji ne dopuštaju. Zato mogu doći ovdje i igrati se s mačkama ako ih ne mogu ponijeti kući", kaže vlasnica kafića Lulia Covor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kafiću periodično organiziraju i sajam na koji su dobrodošle i ostale mačke beskućnice koje šarmiraju, svaka na svoj način, i tako dobiju priliku pronaći vlasnika.

Ovakvih kafića po svijetu je sve više, a cijela je priča o mačko-kafićima stigla iz Azije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan ovakav mogao bi osvanuti i u Hrvatskoj, s obzirom na visoku osviještenost ljubitelja životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo