novo normalno / Kako izgledaju letovi u vrijeme pandemije? Terminali su poluprazni, maske neizostavna pojava, a umjesto hrane i pića stjuardese putnicima dijele nešto drugo

Image
Foto: AP Images/Shutterstock

Pandemija koronavirusa ove je godine cijelom svijetu unijela drastične promjene u svakodnevni život, a jedna od njih su putovanja.

21.10.2020.
16:41
AP Images/Shutterstock
VOYO logo

Pandemija koronavirusa ove je godine cijelom svijetu unijela drastične promjene u svakodnevni život, a jedna od tih stvari su i putovanja, piše Net.hr.

Zrakoplovna industrija pretrpjela je velike gubitke uzrokovane pandemijom, ali s popuštanjem mjera, i putovanja se vraćaju u novu verziju normalnog. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Letovi u doba pandemije

Kao i drugdje, propisane su određene mjere na aerodromima i u samim zrakoplovima. Tako se primjerice, sjedala u sredini zrakoplova za letove Croatia Airlinesa ne prodaju, a stjuardese putnicima dijele maramice za dezinfekciju ruku, nošenje maski je obavezno. Slična situacija je i u drugim zemljama, primjerice u Švedskoj na letu skandinavskog SAS-a. Unutar zrakoplova postoji i novi filtracijski sustav pomoću kojeg se zrak mijenja tri puta, a umjesto hrane i pića koji se više ne dijele, na svakom koraku vide se upozorenja.

Image
Novo istraživanje /

Nema potrebe za strahom, šanse da se zarazite koronavirusom u avionu manje su nego što mislite!

Image
Novo istraživanje /

Nema potrebe za strahom, šanse da se zarazite koronavirusom u avionu manje su nego što mislite!

Trgovine u aerodromima su većinom zatvorene, a u Švedskoj, čiji je model upravljanja koronakrizom postao predmet proučavanja diljem svijeta, maske za lice nisu obavezne jer su švedske vlasti procijenile da je međusobni razmak od dva metra mjera koja je sama po sebi dovoljna kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terminali su nekad bili prepuni, a danas je u aerodromima puno manje gužve. Promjene postoje, ali kao i drugdje, mjesta za prilagodbu na nove mjere ima. I dok stvari nisu u potpunosti normalne, ipak su u skladu s "novim normalnim'', a glavni i najvažniji cilj je sprječavanje daljnjeg širenja zaraze i čuvanje vlastitog zdravlja, ali i zdravlja svih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo