'slice of life' / Kako kickstarter otvara vrata mladim Hrvatima? Ekipa entuzijasta snima fanfilm nastavak kultnog 'Blade Runnera'

'Slice of Life' bit će kratki SF film smješten u svijetu Blade Runnera, a na njemu su radili veliki filmski entuzijasti iz Hrvatske koji će projekt odnijeti na Kickstarter

30.1.2017.
9:42
VOYO logo

Kultni "Blade Runner" iz 1982. godine dostigao je određeni status cyber noir filmova, ali nikad nije doživio svoj nastavak. Iako je "Blade Runner 2049" najavljen još prošlog prosinca za listopad 2017., hrvatski entuzijasti i filmaši snimili su fanfilm prema prvotnoj viziji Ridleyja Scotta.

Neonski natpisi, mračne ulice, futurističke reklame, noir atmosfera...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slice of Life" bit će kratki SF film smješten u svijetu Blade Runnera. Ovaj projekt nastao je velikom filmskom strašću Luke Hrgovića (režija), Dine Juliusa (direktor fotografije i producent), Antona Svetića (glumca i scenarista), Ivice "Dragonrage" Pustičkija i Emilije Habulin (glumci).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film će se odvijati oko protuhe i dilera koji pokušava preokrenuti svoj život, ali se nađe na milost sudbini kada susretne policajca sa svojim ciljem, objasnio je Hrgović. Ovaj će film pratiti "živote drugih likova koji pokušavaju preživjeti na opasnim ulicama futurističkog Los Angelesa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada završe sa snimanjem, računaju da će film trajati do pola sata te će se prikazivati na nekim filmskim festivalima.

Ovaj tim strastvenih filmaša objavio je završeni trailer jer im je sljedeći korak pokrenuti Kickstarter kampanju kako bi mogli financirati ostatak filma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas još mnogo snimanja izazovnih i vremenski ograničenih scena kao i post-produkcija koja, u našem slučaju, uključuje specijalne efekte, zvukove i glazbu."

Tim je na filmu započeo još prije tri godine, ali su s vremenom počele dolaziti reference na film Ridleyja Scotta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja da spojimo to s Blade Runnerom nam je tek kasnije došla. Oduvijek smo htjeli odati počast Blade Runneru na neki način stoga smo odlučili smjestiti našu priču u njegov 'svemir' i Los Angeles u 2019. godini", objasnio je Hrgović za The Verge.

Ekipu "Slice of Life" i napredak snimanja možete pratiti na njihovom Facebooku i Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo