Uskoro knjiga / Kasparov u Splitu: 'U Hrvatskoj ću otvoriti međunarodno šahovsko središte; nitko me ne plaća za ono što pišem'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Šahovski velemajstor Gari Kasparov ponovno je u Splitu i ima velike planove za promociju šaha u Hrvatskoj

31.3.2017.
16:58
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Promoviranje šaha u Hrvatskoj veliki je posao, a Kasparov mu pristupa izuzetno ozbiljno i studiozno, piše Splitski dnevnik.

U projekt je uključio mnoge, tako i Kulturni centar “Stara škola” u Crikvenici, koji će okupljati mlade šahiste i za koji je planirano da postane šahovska akademija. Centar će biti otvoren u kolovozu ove godine u suradnji Grada Crikvenice i Fondacije Garry Kasparov Adriatik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će biti šahovska akademija i jedno veliko međunarodno središte za velike šahovske manifestacije mladih, vjerojatno najveće u Europi,” ističe Kasparov.

Svoj život nakon šaha posvetio je borbi za ljudska prava, kako u Rusiji, tako i širom svijeta. U medijima hrabro istupa i kritizira Vladimira Putina, čovjek koji je rušio gigante i predrasude. Kasparov je ponosni Hrvat, državljanstvo je dobio počasno zbog svog velikog utjecaja devedesetih da se našu zemlju prizna, da raste u slobodi i demokraciji. Ponosno ističe Hrvatsku kao oazu slobode, kako govora tako i ljudskih prava, svoje dobre odnose sa svim Vladama od devedesetih naovamo u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam plaćeni novinar, mene nitko ne plaća za ono što pišem i to nije moj način zarađivanja za život, ja imam snažne stavove i ja ih ne mijenjam kako se mijenjaju Vlade", reći će Kasparov, koji uskoro objavljuje knjigu "Deep thinking".

Više pojedinosti o njegovoj knjizi i sjećanjima na čuvene šahovske partije pročitajte na portalu Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo