Kofeinski luksuz / Kava je, kažu, na Stradunu i ranije bila 'po zlato'. Zar je poskupilo baš sve osim nje!? Istražili smo

Image
Foto: RTL

'A ne, ne, ne bih ja to platila...', kažu jedni. 'Na Stradunu se može naći za 10 kuna kava, ovisi di želite sjest...', kažu drugi

10.5.2022.
22:00
RTL
VOYO logo

Sezona se još nije ni zahuktala, a bespuća interneta već krase dubrovački računi. Ovog se puta domaći posjetitelj začudio bijeloj kavi od 40 kuna.

Nije ništa novo da kava u Starom gradu "košta", ali ugostitelji tvrde da je cijena ista kao do sada. Ispada tako da u sveopćim poskupljenjima ono što nije poskupjelo je baš kava od 30 kuna. Je li doista tako? Provjerila je Andrea Žarak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogled od milijun dolara i bijela kava od 40 kuna. Toliko to kofeinsko zadovoljstvo iznosi na morskoj strani zidina. Vlasnici kažu, cijene se nisu mijenjale godinama, ali sada je njihov račun postao novi ljetni hit na društvenim mrežama.

Strancima je to možda isplativo, ali domaći gosti od takve kave ipak bježe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbara Sever iz Zagreba: "A ne, ne, ne bih ja to platila, al' kao šta ja znam. Dubrovnik k'o Dubrovnik, ja sam iskreno mislila da će tak biti svugdje."

Aleksandra Rittig iz Zagreba: "U principu na Stradunu se stvarno može naći za 10 kuna kava, nisu oni mitovi, ovisi stvarno di želite sjest…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kava za 10 kuna u jutarnjim se satima može popiti i u ovom lokalu. Iako je nabavna cijena kave porasla, za konzumente je ostala ista, kaže vlasnik Antonio Brnada:

"Popodne je ta cijena 12 do 13 kuna što mislim da je i dalje vrlo pristupačno. Kilo kave je u prosjeku naraslo za 18 do 20 kuna po kili, ali mislim da to nije velika razlika, jer da se cijena kave poveća za 20 lipa, ta razlika bi se uglavnom i pokrila."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato na Stradunu, bez obzira na nabavnu cijenu već godinama kava se plaća i do 30 kuna. Strancima je to prihvatljivo.

Bilo pretjerano ili ne, dubrovačka kava zadržala je staru cijenu - na nju tržište nije utjecalo jer potražnje uvijek ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog, što kažu stranci, a što ugostitelji, pogledajte ovdje:

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo