Prestaje se proizvoditi / FOTO Kraj najvećeg putničkog aviona na svijetu: 'Ovo je bolno za nas i sve koji su njime voljeli letjeti'

Image
Foto: Twitter/Airbus
Image
Foto: Twitter/Airbus

"Putnici diljem svijeta vole putovati ovim zrakoplovom, pa je stoga današnje priopćenje bolno za nas i brojne štovatelje A380 diljem svijeta," poručili su iz Airbusa

14.2.2019.
8:00
Twitter/Airbus
VOYO logo

Europski proizvođač zrakoplova Airbus, sa sjedištem u Toulouseu objavio je konačnu odluku da prestaje proizvoditi najveći zrakoplov na svijetu - superjumbo A380.

Posljednji zrakoplov tipa A380 planiraju isporučiti 2021. godine, a takvu su odluku donijeli nakon što je putnička aviokompanija Emirates, njihov najveći klijent, nedavno smanjila svoju narudžbu. U priopćenju poslanom u četvrtak Airbus navodi da je Emirates smanjio svoju narudžbu zrakoplova A380 sa 162 na 123 aviona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Najveći putnički avion na svijetu odlazi u povijest: Ovo su najljepše fotografije 'letećeg hotela'

"Kao rezultat ove odluke nemamo značajnijih narudžbi za A380 i stoga nema osnova za održavanje proizvodnje, unatoč svim naporima našeg prodajnog sektora u suradnji s drugim zrakoplovnim tvrtkama u zadnjih nekoliko godina", rekao je izvršni direktor Airbusa i poručio: "Putnici diljem svijeta vole putovati ovim zrakoplovom, pa je stoga današnje priopćenje bolno za nas i brojne štovatelje A380 diljem svijeta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo