mala radionica čuda / Kreativac iz Međimurja od smeća izrađuje umjetnost: njegovi 'Malci' oborit će vas s nogu!

Vodimo vas u Međimurje, u posjet Siniši Dodleku, koji od smeća i odbačenih stvari radi prava mala umjetnička djela. Njegove Minionse poželjet ćete istog trena

27.6.2016.
17:46
VOYO logo

"Do ideje je doslo sasvim slučajno prvo sam počeo izradivati motocikle i tako je krenulo s ostalim stvarima, onda sam počeo izrađivati malce od starih vatrogasnih aparata", za početak nam je otkrio Siniša Dodlek.

Veliki kreativac iz međimurskih Belica starim je, zapuštenim i odbačenim vatrogasnim aparatima - dao novi život! Popularni malci, odnosno minionsi, zauzimaju posebno mjesto u njegovoj maloj radionici čuda! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije sam ih ispraznio, pa ih zavario gore, pa zube ruke noge, ofarbao, i to je to", dodaje Siniša.

Ideju mu je dala djevojka Tanja, a da jedan ovakav mali slatkiš bude gotov, treba mu i do pet sati. Kako bi malci izgledali besprijekorno, Siniša ih prebojava i po četiri puta! Malcima su oduševljeni ponajprije klinci, ali i oni malo veći!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije svoj hobi Siniša usmjerio samo na žute smjehuljke. Sve što je većini nepotrebno, sve što je višak, smeće - stiže u njegove ruke. Magične su to ruke koje od odbačenog stvaraju mala umjetnička djela! 

"Ove tvorevine su isto od starog otpada, primjerice ova gitara je napravljena od starog lanca od motorne pile i unutra su postavaljene lagere a za stalak je zupčanik od bicikla", kaže Siniša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstveno to radim za sebe i za ljude koje to veseli, nije meni cilj prodaja niti ista takvo svaka izlozba je dobrodosla, hha ako neko ima neki prostror neka se javi, rado cu izloziti svoje radove, da i drugi vide", poručuje.

I imali bi što i vidjeti - jer baš kad svi dignu ruke od nekad omiljenih stvari, tada nastupa Siniša! I nastaje bajka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo