posjetili smo farmu insekata / Kukci kao hrana budućnosti: Pečeni cvrčci, burgeri i kobasice od crva, sladoled od muha...

Cijena velikog odraslog cvrčka je 70 lipa, za osjećaj sitosti potrebno je njih 100 do 200

22.10.2019.
17:33
VOYO logo

Pečeni cvrčci, burgeri i kobasice od crva, sladoled od muha. Da je to hrana budućnosti - smatraju mnogi svjetski znanstvenici, a s tim se slažu i na prvoj hrvatskoj certificiranoj farmi insekata.

Za ljubitelje insekata ovo je trgovina delikatesa. Cvrčak je, kažu, jedan od najukusnijih kukaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni se uzgajaju kao hrana za egzotične kućne ljubimce, a mi već godinama ih uzgajamo i za hranu za ljude pošto su poznati po velikoj količini proteina, sadrže svih 9 esencijalnih aminokiselina", kazao je Aleksandar Gavrilović, vlasnik i osnivač farme insekata.

Cijena odraslog cvrčka 70 lipa

Jedan odrezak sadrži maksimalno 20 posto proteina, dehidrirani cvrčak čak 60 do 70 posto, ali ih je, od 100 do 200 ih je za osjećaj sitosti koji prosječna osoba ima nakon većeg komada mesa. Cijena jednog velikog odraslog cvrčka je 70 lipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je čisti, dehidrirani mljeveni cvrčak. Odnosno, kolokvijalno nazvano brašno od cvrčka. Možete probati", ponudili su našoj reporterki.

Kukci su hrana budućnosti

Naša reporterka je posjetila farmu i vidjela što se zapravo krije. To je izgledalo kao obična zemlja za cvijeće u kojem ima tu i tamo koji crv, ali to nisu bili crvi. To su larve i iz kojih se izlegnu muhe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to ne bilo kakve muhe nego crne vojničke zvane i kraljicama insekata. Ne lete i ne dosađuju kao ove nama poznate. Miruju 80 posto vremena i ne prenose bolesti. Za 50 velikih muha platit ćete 25 kuna.

Sviđalo se to nekom ili ne stručnjaci tvrde - kukci su hrana budućnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo