ružičasti baloni na nebu / Lani su 853 osobe umrle od raka dojke: 'Bilo je teško, borila sam se, ali najteži dani su iza mene'

Prošle su godine čak 853 osobe umrle od ove bolesti, a od toga 30 muškaraca

13.10.2018.
19:17
VOYO logo

Prošle je godine u Hrvatskoj novooboljelih od raka dojke bilo čak 2.748! Ono što posebno zabrinjava je da od ovog karcinoma obolijevaju sve mlađe žene. Mjesec listopad je u cijelom svijetu posvećen prevenciji raka dojke pa je tako i kod nas. Udruga Pink life zato je u središtu Zagreba organizirala javnozdravstvenu kampanju "Sačuvajmo zdrave dojke". 

Ružičasti baloni na nebu iznad Zagreba i to s važnim ciljem - upozoriti na važnost samopregleda i općenito prevencije raka dojke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj dan meni prvo znači veselje, slavlje života za koji sam se izborila kao i mnoge od ovih žena ovdje i vjerujte mi svi čekamo cijelu godinu ovaj trenutak. Glumimo manekenke, al' smo jako sretne i zadovoljne u srcu", kazala je Gordana Osman Živković.

Gordana se s teškom dijagnozom suočila prije 18 godina. Redoviti samopregledi spasili su joj život. Nažalost, prošle su godine čak 853 osobe umrle od ove bolesti. Od toga 30 muškaraca. Motoristi iz kluba Pleter Chapter ovu kampanju podržavaju već drugu godinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa prevencija je bit svega. Bez prevencije sutra se samo događaju ružne stvari. Odite na pregled, pregledajte se. Budite pametne", poručio je motorist Davor Sajko.

Akciji su se pridružile brojne poznate osobe i domaći dizajneri koji su organizirali reviju. U ulogama modela lavice koje su preboljele rak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borila sam se. Bilo je teško, ali najteži dani su iza mene i zato mi je ovo bitno da i dalje budem zdrava, da živim, da se osjećam sretnom i da potaknem i druge da razmišljaju da se trebam osjećati živom", ispričala nam je Sanja Varadin.

Ono što posebno veseli je da su ova i slične akcije, čini se, urodile plodom. Smrtnost od raka dojke u Hrvatskoj je, na sreću, u opadanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo