Nova iskustva / Ljubav u doba 'korone': Drastično porastao broj virtualnih upoznavanja, a uskoro stižu inovacije

Image
Foto: Screenshot (Tinder)

Za novu generaciju poanta online upoznavanja nije samo u organizaciji susreta uživo, već i u samom online iskustvu

23.5.2020.
15:40
Screenshot (Tinder)
VOYO logo

Izvršni direktor Tindera za BBC je otkrio da je koronavirus imao dramatičan učinak na način korištenja te aplikacije za upoznavanje putem interneta. Ipak, napomenuo je da bi promjene mogle odgovarati planovima koje je imao za platformu

Pandemija koronavirusa, baš kao i život u izolaciji, donijeli su pozitivne, ali i negativne posljedice na poslovanje platformi za usluge ''online datinga''. Izvršni direktor Tindera Elie Seidman, izjavio je da korištenje aplikacije raste, što su potvrdile i druge tvrtke koje se bave razvojem sličnih platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina prihoda dolazi od pretplate

Korisnici Tindera su 29. ožujka napravili čak tri milijarde swipeova (pokreta po ekranu kojima korisnik označava sviđa li mu se ili ne ponuđeni potencijalni partner/ica), što je do sada najveći zabilježeni broj ''swipeova'' u jednom danu. U razdoblju od sredine veljače do kraja ožujka u Velikoj Britaniji broj razgovora po danu popeo se za 12 posto. Ipak, izolacija utječe na ekonomiju pa su korisnici manje spremni na trošenje. To nije dobra vijest za Tinder koji je besplatan, a ovisi o pretplati za posebne usluge. Većina prihoda dolazi od šest milijuna pretplatnika koji plaćaju takozvanu ''zlatnu uslugu''. Stopa takvih korisnika pala je uvođenjem izolacijskih mjera.

''Zabrinut sam za ekonomsku situaciju našeg društva i utjecaj koji će ona imati na naše korisnike'', komentirao je Seidman. Tinder je instaliran više od 340 milijuna puta od 2012. godine kada je predstavljen javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neizvijestan ekonomski učinak

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

komponente za laptop

Podaci kompanije pokazuju da nove prijave za pretplatu kreću ondje gdje su mjere karantene počele popuštati.

''Kako vrhunac krize prolazi, tako u Sjedinjenim Američkim Državama, državu po državu, uočavamo povratak korisnika pretplate'', istaknuo je Seidman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slične platforme koje nude besplatnu prijavu primijetile su istovjetne posljedice tijekom karantene.

Image
ljubav je na internetu? /

U Velikoj Britaniji i za stoku postoji Tinder: Istražili smo kako u Hrvatskoj krave nalaze bikove

''Vidjeli smo porast u aktivnosti. Podudaranja korisnika porasla su za 15 posto, a broj poslanih poruka za 10 posto'', izjavila je Charlie Lester iz platforme The Inner Circle, ali i dodala da je manji broj korisnika spreman na plaćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seidman je naglasio da će se cjelokupni ekonomski učinak koronavirusa na poslovanje Tindera moći vidjeti tek nakon drugog ili trećeg financijskog kvartala, odnosno, kada se razjasni globalni utjecaj krize.

Inovacije na Tinderu

Upitno je i hoće li virtualni spojevi putem video poziva izgubiti na popularnosti jednom kada kontakti uživo budu omogućeni. Platforme poput eHarmony, OKCupid i Match zabilježile su veliki porast video spojeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seidman je napomenuo da Tinder također planira uvođenje opcije video spojeva u lipnju. Funkcionirat će na način da obje strane moraju pristati na video poziv, a opcija će biti besplatna.

Također, Seidman je rekao da je situacija s koronavirusom samo ubrzala neke od generacijskih promjena u korištenju platforme, a koje je kompanija proučavala unutar svojih fokus grupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Osamnaestogodišnjaci koji se sada priključuju aplikaciji, za razliku od onih iz 2012., odrasli su s društvenim mrežama i percipiraju virtualni svijet kao nešto posve prirodno'', objasnio je Seidman.

Naglasak na 'online' aktivnostima

Za ovu generaciju poanta on line upoznavanja nije samo u organizaciji susreta uživo, već i u samom online iskustvu. Iz tog razloga, Tinder je odlučio da fokus aplikacije bude dogovor za češće druženje na internetu. Riječ je o virtualnim prostorima i događanjima gdje se ljudi mogu poznati i povezati na platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Digitalni život postaje jednako važan kao i socijalni život u stvarnom svijetu'', opisao je Seidman novu generaciju korisnika.

U svijetu u kojem se nastavlja mjera socijalnog distanciranja, ovakav način odlazaka na spojeve morat će, u određenoj mjeri, prihvatiti i starije generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo