izdao prvi album / Luka Šulić uoči prvog solo koncerta u Lisinskom: 'Najteže je nastupati doma, još ako mi dođu starci...'

Šulić kreće na svjetsku turneju od Beograda do Japana

30.1.2020.
22:49
VOYO logo

Kinezi svoju Novu godinu nisu dočekali ni približno onako kako su planirali, ali zato je njih 800 milijuna 1. siječnja gledalo nastup Luke Šulića. Nekoć dio 2Cellos, sada solo umjetnik, krajem godine izdao je svoj prvi album.

I isti čas dospio na prvo mjesto Billboardove liste najprodavanijih albuma klasične glazbe. Prvi je glazbenik koji je odsvirao i snimio Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” aranžirana za violončelo i orkestar. Upravo kreće na svjetsku turneju od Beograda do Japana, a iduće srijede ima prvi solo koncert u Lisinskom. 

"U Aziji je publika dosta euforična, to nije loše, ali treba imati odmak od svega toga. U Europi su malo racionalniji", kazao je Šulić gostujući u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se proslavio izvedbama popularnog Michael Jacksona i AC/DC-ja, sada svira nešto sasvim drugačije.

''To je povratak mojim korijenima, klasičnoj glazbi i korak prema popularizaciji klasične glazbe. Album je debitirao jako uspješno. Bilo je to ugodno iznanđenje, presretan sam i preponosan na činjenicu da sam prvi na Billboardovoj listi", kaže Šulić koji je album posvetio malenoj kćerkici koja se rodila tijekom snimanja albuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno mu je najveći izazov žongliranje između obitelji i karijere, a kako kaže, zasad mu ide super. 

Na pitanje ima li tremu uoči solo koncerta u Lisinskom, Šulić priznaje: ''Najteže je doma nastupati, još ako mi dođu starci...''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajednički nastup 2Cellosa gledat ćemo dogodine.

''Vraćamo se za našu 10. godišnjicu, dogodine, to neće biti količina nastupa kao nekad. Nakon toga ćemo se ponovno posvetiti individualnim projektima, u tome je naša prava snaga", ističe Šulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa




Imaš tremu uoči prvog solo nastupa? Koliko si zapravo odradio koncerata s 2cellos?



Album si posvetio kćerci koja se rodila tijekom snimanja albuma, sviraš li joj kod kuće? kako spajaš obiteljske obaveze i tolika putovanja po svijetu?

Nakon solo akcije vraćas se duetu? 2cellos se vraća iduće godine?

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo