ljubav traje od 1975. / Manueli je ABBA puno više od pop grupe: njihova glazba bila joj je najveća podrška tijekom borbe protiv karcinoma dojke

'Velika želja mi je otići u Stockholm u Abbin muzej, mislim svaki fan to želi to mi je ono… Nadam se da će mi se ostvariti jednog dana'

29.11.2016.
18:25
VOYO logo

Iduća nas priča vodi u Garešnicu, u dom vjerojatno najveće obožavateljice Abbe u Hrvatskoj, a i šire. Za 44-ogodišnju Manuelu Abba je puno više od pop grupe. Glazba švedskog sastava bila joj je najveća podrška tijekom borbe protiv karcinoma dojke. Bolest je sada iza nje, no Abba i dalje stanuje u njezinu domu.

Manuela Bosanac u pjesme je popularnog švedskog sastava Abbe zaljubljena od davne 1975.! Ljubav istim intenzitetom traje do danas! Ono što je, kad je imala 7, 8 godina, počelo kao mali dječji hobi, preraslo je u zavidnu kolekciju svega i svačega što ima veze s Abbom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrezivanje sličica iz časopisa, sve vezano uz Abbu, tada su bile kazete i gramofonske ploče i onda kad su saznali drugi da volim Abbu onda su prijatelji poklanjali njihove singlice i ploče i tako je sve to počelo", kaže nam Manuela.

Posve znakovito, najdraža Abbina pjesma joj je 'The winner takes it all'. I baš to je Manuela. Prava pobjednica. Jer pobjednički je preboljela karcinom dojke. Ružne dijagnoze, iscrpljujuće kemoterapije i lijekovi - sada su iza nje. A Abbina glazba bila joj je spas kada je koračala tim teškim, mučnim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihova glazba tako utječe na mene, stvarno digne vas, osjećate se lijepo i ono kad ste tužni, nesretni jer ima dana kad se probudite bezvoljni onda stavite njih i cijeli svijet je drugačiji, kao da vas odvedu u čaroliju", kaže i dodaje.

"Meni se znalo dogoditi da nakon terapije i svega uopće više ne razmišljam o svemu, ne razmišljate o bolesti, ipak možda ima nešto u tome, treba ostati pozitivan cijelo vrijeme i nadat se da će bit dobro mislim sad je dobro i da će tako i ostat", ističe Manuela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svoj hobi je ponosna. I treba biti! Em je prava mala enciklopedija, em je vlasnica kolekcije zavidnog broja Abbinih memorabilija, koje je prikupila ponajviše uz pomoć društvenih mreža. 

"Ja sam se više bazirala na albume, ploče, imam i tih majica, bedževa, magneta zdjelica, časopisa. Mislim da mogu reći da imam veliku kolekciju", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku kolekciju koja bi posramila i mnoge druge štovatelje slavnog sastava. 70-ak cd-ova, isto toliko gramofonskih ploča, singlica, 10-ak knjiga, dvd-ova.... A među bogatstvom ističe se jedno lice - ono najdraže članice Abbe.

"Najdraža mi je Agnetha, to je ona plava iz Abbe. Za one koji ne znaju volim njezin glas, zato što je kristalno čist, nježan, pjeva poput anđela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je i izdvojiti najposebniji dio svega što posjeduje. No u rukama drži ono što joj je srcu najdraže.

"To je prvi album kojeg sam zavoljela i mogu ga slušat od početka do kraja bez preskakanja jer sam Abba fan, ali ne znači baš da volim sve pjesme nije to čak ni realno", tvrdi naša sugovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato posve realno ima samo jednu jedinu želju kada je njezin najdraži bend u pitanju. Jer i sve ostalo što se tiče Abbe -  Manuela ima. 

"Želja, velika mi je otići u Stockholm u Abbin muzej, mislim svaki fan to želi to mi je ono… Nadam se da će mi se ostvariti jednog dana", na kraju će Manuela Bosanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo