slobodna da stvara / Marina Abramović: 'Pobacila sam tri puta jer djeca samo odmažu ženama u umjetnosti'

Umjetnica Marina Abramović priznala je kako je tijekom života abortirala tri puta jer smatra kako bi je djeca samo omela u ostvarivanju same sebe

28.7.2016.
11:46
VOYO logo

Jedna od najpoznatijih svjetskih suvremenih umjetnica Marina Abramović izjavila je za njemački Der Tagesspiegelu kako je 'slobodna jer nema djece ni muža'.

Umjetnica rođena u Jugoslaviji s njujorškom adresom, koja je svijet često šokirala svojim performansima, priznala je kako je tijekom života abortirala tri puta te da smatra kako nikada ne bi postala jedna od najutjecajnijih umjetnica da je imala djecu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mom mišljenju djeca su razlog zašto žene nisu jednako uspješne kao muškarci u ovom svijetu. Postoji jako mnogo talentiranih žena. Zašto su uvijek muškarci visokopozicionirani?Jednostavno je. Ljubav, obitelj, djeca - žena ne želi sve to žrtvovati", upozorila je Abramović na dvostruke rodne standarde.

"Abortirala sam tri puta jer sam bila sigurna da bi to bila katastrofa za moju kreativnost i rad. Djeca bi oduzimala svu moju energiju. Moji studenti su moja djeca", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amramović, koja je 2010. godine 750 sati nepomično sjedila u muzeju MOMA-i u New Yorku, priznala je kako je imala teško djetinjstvo ispunjeno nasiljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo