HUMANITARNI KARAKTER / Megazvijezde zajedno kod kuće: Lady Gaga organizirala koncert u čast zdravstvenih radnika

Koncert je bio humanitarnog karaktera - od filantropa i raznih tvrtki prikupljeno je više od 127,9 milijuna dolara

19.4.2020.
19:40
VOYO logo

Jedan svijet zajedno kod kuće - emotivna večer je iza više od 100 umjetnika i milijuna gledatelja okupljenih na koncertu stoljeća u ekraniziranom izdanju.

Od Eltona Johna, preko Jennifer Lopez, Rolling Stonesa koji su nastupali sa četiri lokacije, sve do novije generacije umjetnika poput 18-godišnje Billie Eillish.

Osam sati trajao je glazbeni maraton koji je inicirala Lady Gaga. Događaj je nazvala ljubavnim pismom svijetu, a prije svega posvećenom svima onima na prvoj liniji borbe protiv nevidljivog neprijatelja.

''Toliko mi je stalo do medicinskih radnika koji trenutno riskiraju svoje živote zbog nas. Svaki dan mislim na njih, molim se za njih, a razmišljam i o svima vama doma koji se pitate kad će sve ovo biti drugačije", kazala je Lady Gaga.

Koncert je bio humanitarnog karaktera - od filantropa i raznih tvrtki prikupljeno je više od 127,9 milijuna dolara, od čega Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji odlazi 55 milijuna dolara, a ostatak lokalnim borcima protiv virusa diljem SAD-a.

''Uvijek smo cijenili zdravstvene radnike, ali nikada kao sada. Kada su životi u pitanju, njihova prva pomisao nisu oni sami već drugi. Oni su zaista najbolji'', kazala je voditeljica Oprah Winfrey.

Pratiteljima diljem svijeta obratile su se i bivše prve dame - Laura Bush i Michelle Obama kao i pjevačica Beyonce koja je poslala poruku afroameričkoj zajednici pogođenoj koronavirusom.

''Znam da je jako teško, ali molim vas budite strpljivi, ostanite ohrabreni, zadržite lice, budite pozitivni i nastavite se moliti za naše heroje. Bog vas blagoslovio!", poručila je slavna pjevačica.

Show je završen hit duetom The Prayer Andree Bocellija i Celine Dion koji su izveli zajedno sa Lady Gagom, John Legendom i pijanistom Lang Langom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo