Nada se da će pomoći drugima / Milan (34) već četiri godine živi s parazitom u sebi: 'Bolovi su nepodnošljivi, zasad nema rješenja'

Image
Foto: ICV/Wikipedia

Prošao je mnoge bolnice, probao razne lijekove - i dalje ne postoji trajno rješnje protiv ovog parazita

15.9.2020.
13:40
ICV/Wikipedia
VOYO logo

Priča Milana Barića iz Đulovca je sve samo ne svakidašnja. Ovaj 34-godišnji muškarac već četiri godine živi s parazitom u sebi - riječ je o parazitu vrste Toxocara koji uzrokoje toksokarozu, infekciju nematodnim askaridnim larvama koje inače zaražuju životinje.

(Informativni centar Virovitica)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://www.icv.hr/wp-content/uploads/2020/09/milan_baric-1-696x464.jpg

Jajašca Toxocare canisT. cati i drugih životinjskih askardinih helminata sazrijevaju u tlu te zaražuju pse, mačke i druge životinje. Jajašca iz njihove stolice mogu biti unesena u probavni sustav ljudi te sazrijevaju u ljudskim crijevima. Larve prodiru kroz stijenku crijeva i mogu migrirati kroz jetru, pluća, CNS, oči ili druga tkiva. U čovjeku mogu biti mjesecima.

(Wikipedia)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://www.icv.hr/wp-content/uploads/2020/09/toxocara.jpg

Milan Barić je za RTL otkrio kako je saznao da ima ovog parazita u sebi:

"Počelo je to negdje 2015. na 2016. godinu; počeo sam osjećati umor i probadanje prsištu pri naporu, te su mi se pojavile dvije male izbočine pod kožom. Za infekciju sam saznao kada sam otišao kod oftamologa na pregled. Imao sam osjećaj kao da mi je nešto u očima jer su me jako pekle.   Nakon pregleda sam poslan na testiranje na toxoplazmozu i toxocarozu i test je bio pozitivan na toxocarozu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: ICV
Image
Foto: ICV

(Paraziti pod kožom/ Informativni centar Virovitica)

Od simptoma je imao kronični umor, bolove u rukama, vrtoglavice, gubitak ravnoteže, mučnine i poremećaj sna - sve što je karakteristično za ovu infekciju. 

 "Bio sam u   KBC-u Jordanovac, Klinici  Magdaleni te u Vrapču zbog poremećaja sna. Privatno sam išao i van Hrvatske, u Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, pa i u Njemačkoj". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno ne uzima lijekove, a zasad, kaže nam, ne postoji trajno rješenje liječenja parazita:

"Više je parazita nego prije, odnosno, više su vidljivi pod kožom. Infekcija je uznapredovala, a to najbolje vidim po bolovima koji su česti i dulje traju. Nekad imam bolove koji su na rubu izdržljivosti". Često se budi po noći zbog bolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
svatko se može prijaviti /

Oduvijek ste htjeli znati koliko ste inteligentni? Saznajte kada i gdje se možete testirati

Image
svatko se može prijaviti /

Oduvijek ste htjeli znati koliko ste inteligentni? Saznajte kada i gdje se možete testirati

Svoju priču je javno ispričao jer se nada da će mu se netko javiti sa sličnim/istim problemom. Uz to, želja mu je pomoći drugima kako ne bi, zbog ovakvog problema, potrošili novaca i vremena, kao i patnje koliko je on.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo