tražen na sve strane / Miljenko je najstariji hrvatski plesač stepa, 91 mu je godina, ali srce i um su mu kao u mladića

I u poznim je godinama tražen na sve strane. Glumio je u spotu grupe Vatra, u predstavi Montaž-stroja, i stalno ima gaž

26.10.2016.
17:28
VOYO logo

I dok se njegovi vršnjaci žale na bolesti i nedostatak snage, Miljenko Pinterić u devedeset  prvoj godini  i dalje pleše. On je najstariji hrvatski, a za sebe voli reći i svjetski plesač stepa. 

Usprkos poznim godinama, gotovo svaki tjedan ima nastupe. Mi smo ga uhvatili u zagrebačkom domu umirovljenika Duga. Ples mu je u krvi od malih nogu. Svojih se početaka jako dobro sjeća.

"37 godine sam došao u Zagreb u lipnju mjesecu. I moj otac kao vojno lice je dobio stan u Ilici 207, a na kraju Ilice prema Črnomercu bilo je kino Apollo", izjavio je Miljenko Pinterić, najstariji plesač stepa.

I gledajući te filmove sreo sam se sa Fred Astaireom i njegovom Ginger Rogers. Ja sam se zaljubio u taj ples i tako je počelo. Sjećam se da je moja mama kad sam znao biti naslonjen na balkon na prvom katu na prozoru, pa tapkam, pa šta ti radiš, pa eto mama plešem. Pa smo ti pleši moj sine, pleši. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući je bilo vrijeme rata, profesionalna karijera je izostala. No, ne žali on za time. 

"Tati sam rekao da bi htio biti zubotehničar, a on me zaposli kod svoh prijatelja kojeg je znao još iz autrougarske vojske u autoradionicu u savskoj 8 i ja tad počinjem učiti zanat", dodaje Miljenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je htio, u partizane nije išao jer je jedna gatara njegovoj majci rekla da će joj sin poginuti. No, na dan oslobođenja Zagreba, ipak je završio u vojsci. Slučajno!

 Bilo mu je dobro i poslije. Kaže kako je zapravo cijeli njegov život bio lijep. Radio je u školskom centru i u  Badelu,  a u penziju je otišao kao direktor Metalca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupao je on i na Motovun film festivalu, a već godinama sa svojom družinom zabavlja umirovljenike po domovima. Kako u Zagrebu, tako i diljem Hrvatske. 

"Stvorio sam Feniks i prijatelje, to je umjetnička skupina, sad je to već udruga. Zao mi je samo to što me još nitko nije pohvalio ni nagradio, a ja sam da održim tu udrugu potrošio jako puno para", kaže Miljenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš hrvatski Fred Astaire neka nam bude primjer kako živjeti punim plućima. I pod stare se dane može uživati u životu. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo