zvijezda Južnog Vijetra / Miloš Biković za RTL Direkt: 'Nisam ni razmišljao o velikom uspjehu u Srbiji i Rusiji, a ne razmišljam ni o Hollywoodu'

Nije samo zvijezda Južnog Vjetra, nego i mnogih drugih srpskih, europskih, ali i ruskih filmova pa je postao miljenik publike, osobito ženske

9.11.2021.
22:50
VOYO logo

'Brzi i žestoki' u kombinaciji s 'Narcosima', ali na balkanski način, znači žestoko da žešće ne može biti. E tako otprilike izgleda nastavak 'Južnog Vjetra - Ubrzanje'

Prvi 'Južni Vetar' je 2018. pomeo filmsko tržište regije i postao najgledaniji srpski film u zadnja dva desetljeća, a njegov nastavak večeras je stigao i u Hrvatska kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Premijera filma /

Ekipa 'Južnog vjetra' stigla u Zagreb: Posebnu pažnju privukao markantni Miloš Biković

Image
Premijera filma /

Ekipa 'Južnog vjetra' stigla u Zagreb: Posebnu pažnju privukao markantni Miloš Biković

Miloš Biković nije samo zvijezda 'Južnog Vjetra', nego i mnogih drugih srpskih, europskih, ali i ruskih filmova pa je postao miljenik publike, osobito ženske od Vardara do Urala.

Biković je istodobno i producent nekih svojih hitova pa i 'Južnog Vjetra', a zanimljivo je da je koproducent filma i naš HAVC. Pa nas je zanimalo zašto su srpski filmovi tako premoćno uspješniji od hrvatskih i jesu li nasilje, kriminal i država u Srbiji doista tako isprepleteni kako pokazuje Južni Vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Milošem Bikovićem za RTL Direkt razgovarala je Maja Oštro Flis!

Južni vjetar u samo četiri dana pogledalo ga je više od 117 tisuća ljudi. Bili ste na premijeri u Beogradu, Zurichu, Beču, evo baš u Zagrebu. Koja je tajna uspješnog filmskog serijala, prvi dio je bio gledan, serija, i sad drugi dio, 'Ubrzanje'?

Film je kolektivni čin, svi smo dali maksimum i svi su sjajni u tome što rade, ta sinergija različitih talenata dala je jednu kvalitetnu franšizu. Taj žanr krimi drama, triler, taj svijet kriminala, podzemlja. Mračni svijet uvijek je intrigirao filmske stvaratelje. Nas taj svijet intrigira, on je zanimljiv, kinematografičan i volimo gledati te priče, jer sa sigurne distance sudjelujemo u tom svijetu. Vidimo kako to izgleda jer ne možemo to vidjeti u svakodnevnom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Srpska kinematografija je odavno na glasu kao dobra, moze se reci kultna. Pogotovo nekako evo, sad je bio Toma film, pa sad i vas, imate puno filmskih studija, i vi imate produkcijsku kucu? Odakle taj boom?

Pa filmski centar Srbije puno ulaže u filmove, a i puno je velikih igrača uložilo u proizvodnju sadržaja. Još uvijek Srbija nema, pretpostavljam ni Hrvatska, mogućnost da film posmatra kao industriju, ekonomija filma ne postoji, u smislu da proizvedeš film za dinar, a prodaš ga za dva. U tom smislu i dalje film dobiva novce od države.

Rijetko se dogodi da se budžet filma isplati kroz kino, zato ja pričam o tome da bi trebalo postojiti jedno zajedničko tržište za sve naše filmove jer bi nam svima život učinilo lakšim, a filmove boljim.

Kad smo već kod Hollywooda, razmišljate li o Hollywoodu, je li to smjer kojim planirate ići?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja nisam ni razmišljao o Rusiji čak nisam ni razmišljao o velikom uspjehu u Srbiji. Sve se se to počelo događati, ne razmišljam ni o Hollywoodu. Hollywood nije to što je nekad bio, dosta je decentraliziran. Nemam konkretne ambicije da sada sjedim u Los Angelesu godinu dana i čekam nešto, draže mi je razvijati nešto svoje.

Što radite kad ne radite? Hobiji, interesi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planiram novi rad. Volim trenirati, čitati, u posljednje vrijeme mi se to svede na vrijeme u avionu ili pred spavanje. Volim se družiti s obitelji, prijateljima, iako trenutno imam puno posla.

Biković je naposljetku za RTL Direkt opisao i svoj doživljaj i susret s američkim glumcem Johnnyjem Deppom: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je zaista jedan ljubazan čovjek i njegova snaga je u njegovoj ranjivosti, otvorenosti. Dopalo mu se jako u Beogradu, on gdje god se pojavi je veliki stampedo oko njega i svugdje putuje s osiguranjem. Meni je njegovo osiguranje reklo da ga dugo nisu vidjeli tako opuštenog izvan njegove kuće. Da bude u lokalu normalan, da sam prilazi ljudima", ispričao je Biković.

A seriju i prvi film 'Južni vetar' možete gledati na PLAY Premiumu.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo