Opasno zanimanje / Mito i korupcija s poslasticama. Direkt u smjeni s poštarom doznaje kakav odnos imaju sa psima. Bolji od Britanaca

S poštarom u obilasku otkrili smo kako ih podmićuje, gdje je kod četveronožaca omražen, ali i gdje je krajnje omiljen... Donosimo i statistiku

6.7.2022.
8:00
VOYO logo

Svi su mediji jučer prenijeli vijest iz Velike Britanije. Njihove su poštare lani psi napali 1600 puta. Najviše puta u Sheffieldu, najviše puta na ulaznim vratima, nekada u vrtu, a neki su ih uspjeli ugristi i kroz onaj prorez za pisma.

Pa nas je zanimalo kakav je odnos hrvatskih poštara i pasa - i ispostavilo se: prilično dobar. Ove godine psi su ih napali dva puta, lani 15. Darinka Trgo bila je jutros u smjeni s poštarom i saznala je u čemu je njihova tajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽAS NA PLAŽI /

Nakon napada psa u Kaštelima, kćer ozlijeđene žene za RTL: 'Moramo inzistirati na rigoroznijim kaznama'

Image
UŽAS NA PLAŽI /

Nakon napada psa u Kaštelima, kćer ozlijeđene žene za RTL: 'Moramo inzistirati na rigoroznijim kaznama'

Nije lako biti poštar. Po kiši, snijegu, tuči, suncu - paket se dostaviti mora. Najteže je kada uz sve morate paziti da vam pismo iz ruke ne iščupa pas. Naganjali su ih u filmovima i serijama, naganjaju i britanske poštare. I to njih 1600 na godinu, 32 tjedno. Neki i kroz otvore za pismo. Kazna za vlasnike čiji pas ugrize poštara na zadatku je i do pet godina zatvora. Pazite se, upozoravaju Britanci svoje poštare.

Ne znaju oni što znaju naši. Rješenje je jednostavno - poslastice. Trgo je pitala poštara Juricu Glokevića kakav je njegov odnos s kvartovskim psima, kako ih podmiti, nosi li poslastice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može se reći da je to mito i korupcija s poslasticama. Svi psi ih vole. Kad mu jednom daš poslasticu on čeka drugi, treći dan i tako to ide u nedogled", priznao joj je. Upoznajte Juricu. Po Sloboštini i Dugavama vozi žuti papamobil. 27 godina je poštar, zna svaku kuću, ulicu, dvorište, susjeda i psa u kvartu. S Juricom smo jutros dostavljali poštu.

Glokević je objašnjavao: "Eno ga kod vrata tamo. Taj me nikako ne voli, ali ni ja njega baš ne volim, pa je uzajamno. Ovdje je Ogi. A ovdje ih je inače pet, pa kada dođem, onda me svih pet dočeka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada Kramarić iz Dugava, pak, objasnila je: "Ona je jedini pas koji poštara obožava, bježi za njim do salona. Gleda ga k'o boga." Samo gospodina Juricu tako ili svakoga? "Samo Juricu tako gleda", potvrdila je.

Milo ga Nala gleda čak i kad u njezino dvorište nosi plave kuverte i opomene. Danas ga vole, ali prije 20 godina ugrizle su ga dvije lutalice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je bilo puno lutalica jedno vrijeme, pogotovo tu na Jakuševcu. Sada su to valjda sanirali. Bilo je nezgodno. Ali, bilo je pet, šest lutalica i oni bi vas tu napadali. Kolega je imao problema", pričao je poštar. Jesu ih ugrizli ili su bili agresivni? "Agresivni jako, mislim da je jednog i ugriza. Bilo je gusto."

Bilo je gusto i za neke druge poštare - njima psi nisu priredili dobrodošlicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešimir Domjančić, voditelj odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte:

"To je situacija koja se povremeno događa. Prošle godine smo imali 15 ugriza pasa, ove godine, u prvom kvartalu samo dva. Hrvatska pošta vrlo malo može na to utjecati, mi to prijavljujemo policiji, komunalnom redarstvu. Ako se radi o nečemu što nije ugriz, nego je pas pušten ili agresivan, onda zamolimo ljude da pripaze, susretljivi su."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča iz Britanije nekima je dala ideje kako izbjeći račune: psa naučiti da prema Jurici budu malo manje prijateljski.

"Morat ću je naučiti da ga stera kada donese račune", kazala je Nada Kramarić. (U šali, dakako…)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo