u potrazi za boljim poslom / Mladi Varaždinac trbuhom za kruhom otišao u Katar: ovo je njegova priča!

Image
Foto: Varazdinski.hr

'Povratak u Hrvatsku? Naravno, no zasad samo turistički! Nema do odmora na našoj jadranskoj obali, obzirom da ovdje za kupanje izgubim volju već pri odlasku na plažu'

18.6.2017.
10:46
Varazdinski.hr
VOYO logo

Renato Kefelja, 26-godišnji Varaždinac, gotovo pola godine boravi u glavnom gradu Katara, Dohi, a iz Hrvatske je otišao iz istog razloga kao i većina drugih – u potrazi za boljim poslom, piše Varaždinski.hr.

"Nakon što sam godinama radio u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, donio sam odluku o napuštanju ove sredine. Taj sam potez napravio većim dijelom radi financija, kao i kod većine mladih koji napuštaju Hrvatsku, no volim putovati tako da je i to presudilo", započeo je priču mladi Varaždinac, koji tamo radi na poslovima izgradnje podzemne željeznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radim na poziciji supervizora (nadglednika radova), vodeći pritom svoj tim. Već je gotovo pola godine kako sam u Dohi, a moram priznati da slika zemlje, kad si malo duže ovdje, nije onakva kakvom je vidiš kad si turist", otkrio je Renato, dodavši pritom da ne misli ništa negativno.

"Život ovdje nije identičan onome kakvog možemo vidjeti na televiziji ili internetu. Ponajprije, ovo je ipak zemlja muslimanske vjere, što uvelike utječe način života. Pivo se, primjerice, može popiti samo u hotelskim barovima i nije baš jeftino, u prosjeku 85 kuna. Cigarete su jeftinije, ali se mogu kupiti samo na benzinskim crpkama ili tobacco shopovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li se vratiti, odgovorio je: "Povratak u Hrvatsku? Naravno, no zasad samo turistički! Nema do odmora na našoj jadranskoj obali, obzirom da ovdje za kupanje izgubim volju već pri odlasku na plažu. Ovdje ni jedna nije besplatna, ulaz naplaćuju oko 100 kuna, a osim toga, one najljepše nisu ni otvorene za Europljane", kazao je.

Cijelu priču pročitajte na stranicama portala Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo