imaju sve više posla / Mnogi za Svi Svete neće moći na groblje: Zato postoje tvrtke koje uređuju posljednja počivališta

U tome ih sprječavaju godine, zdravstveno stanje ili jednostavno velika udaljenost

18.10.2018.
17:31
VOYO logo

Bliži se blagdan Svih Svetih. Svjedoči tome ponuda u trgovačkim centrima, ali sve veće gužve oko groblja u Hravstkoj. No, postoje oni koji nikako ne mogu do grobova svojih najmilijih. U tome ih sprječavaju godine, zdravstveno stanje ili jednostavno velika udaljenost od doma. Za sve njih tu su tvrtke koje se prema narudžbi bave uređenjem grobnih mjesta.

Već na samom ulazu u svaki trgovački centar građani nikako ne mogu zaobići gomilu lampiona i aranžmana koji im se nude za ukrašavanje grobova svojih najdražih. Iako do blagdana Svih Svetih ima još dva tjedna, građani su već sada pohrlili na groblja. No, unatoč ranom početku radova svi se slažu da će teško već danas završiti sa svim poslom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se na grobljima najviše nailazi na starije, postoji i velik broj onih koji jednostavno ne mogu na groblje. Za sve njih tu su tvrtke za uređivanje grobova koje iz godine u godinu bilježe sve veći promet.  

"Evo zamislite samo takve osobe koje su stare, bolesne, nigdje ne mogu i učiniti za njih takvu stvar, za koju ne biste vjerovali kansije koliko su zahvalni, pa to je nešto što stvarno ne možemo mjeriti ni sa kakvim novcem", kazala je Elizabeta Planinić, vlasnica obrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome kako je grob izgledao prije, a kako kasnije uvjeravaju se prema fotografijama koje radnici pošalju sa terena, a upravo im one daju olakšanje jer znaju da će posljednje počivališta dostojanstveno izgledati za Sisvete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo