POPULARIZACIJA ZNANOSTI / Posjetili smo Festival znanosti. 'Nakon dvije godine vratili smo se u živi kontakt s publikom'

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

Interesa za festival ne manjka, kako od mladih tako i do starijih

3.5.2022.
21:00
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

"Život u kapljici eteričnog ulja, život nakon dinosaura, kemija života" - samo su dio današnjih predavanja Festivala znanosti koji se ove godine održava na temu "Život"

Na Festivalu znanosti u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" u Zagrebu Jelena Pajić razgovarala je s Marijom Zrnom, koordinatorom programa za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji velika zainteresiranost za znanost s obzirom na to da je cilj cijele manifestacije popularizacija znanosti.

Image
ŠTO UBIJA PČELE? /

Pčelari još skupljaju uginule pčele. Potraga istražuje tko, kako i zašto koristi zabranjene pesticide

Image
ŠTO UBIJA PČELE? /

Pčelari još skupljaju uginule pčele. Potraga istražuje tko, kako i zašto koristi zabranjene pesticide

"Interesa za znanost sigurno ima jer Festival znanosti je opstao od 2003. godine i interes postoji, a da stvarno postoji dokaz je to da je u festival uključeno 37 mjesta širom Hrvatske, u Zagrebu je uključeno 400-tinjak sudionika, a u cijeloj Hrvatskoj oko 2000. Nakon dvije godine vratili smo se u živi kontakt s publikom što nas jako veseli, vratili smo se stvarno u Život", tvrdi Zrno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Tehničkom muzeju može se vidjeti da nam život daju pčelice koje su izuzetno važne za naš život na zemlji. Tako je u muzeju i živi eksponat, odnosno žive pčele.

"Einstein je jednom izjavio da ako nestanu pčele sa zemlje, nestat će i ljudski životi. Imamo apisarij žive pčeline košnice koje će biti dostupne za dva tjedna. To su nam jedini živi eksponati koje ovdje držimo i na primjeru njihovog može se vidjeti kako funkcioniraju pčeline zajednice. Sam med koji daju i sve proizvode jako su bitni za ljudske živote", tvrdi Zrna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interesa za festival ne manjka, kako od mladih tako i do starijih.

"Od 7 do 77 godina. Stvarno nema određenog profila, svi rado dolaze u muzej, od vrtićkih grupa pa do ljudi u 80-tim godinama koji uvijek nalaze neku novu temu koja ih interesira", poručio je Zrna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo