CVJETA ZDRAVSTVENI TURIZAM / Na preporuku Ivane Trump: Američki glumac došao u Hrvatsku po savršen vid

Daleko je najrazvijeniji vid medicinskog turizma kod nas dentalni turizam

17.10.2018.
8:32
VOYO logo

Američki glumac Armand Assante na četiri dana je došao u Zagreb, na operaciju očiju. Uspješno se oporavlja, a na zahvat je došao u Hrvatsku jer mu je to preporučila prva supruga američkog predsjednika Ivana Trump.

Glas o sjajnim hrvatskim liječnicima daleko se čuje, kao što se daleko čuje glas o niskim cijenama zdravstvenih usluga pa nam sve više turista dolazi, ne zbog sunca i mora nego zbog boljeg vida i novih zuba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najprodornijih pogleda Hollywooda polako je gubio savršenu jasnoću. Poznati glumac Armand Assante je bez naočala sve teže radio svoj posao.

"Čitam dokumente, scenarije, predstave, knjige. Također gledam filmove, montiram filmove, stalno pišem scenarije i stalno radim. Moje oči su premorene i u posljednjih dvadesetak godina izgubio sam savršeni vid. Tada sam istraživao i pročitao da je doktor Gabrić jedan od tri osobe na svijetu koje mogu učiniti potreban zahvat na mome oku", priča nam Armand Assante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je birati gdje na svijetu će raditi operaciju, ali odabrao je Hrvatsku.

"Čudesno je to što sam ušao i izišao iz operacijske sale unutar dvadeset minuta. Morao sam odmarati popodne i navečer. Navečer sam malo izišao, pa sam se onda odmarao i sad imam potpuno vraćen vid. Čudo je da postoji čovjek koji je sposoban tako nešto učiniti", kazao je Assante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne dolazi se u Hrvatsku samo na liječenje očiju. Daleko je najrazvijeniji vid medicinskog turizma kod nas dentalni turizam. U velikoj poliklinici u Rijeci talijanski je skoro pa jedini jezik koji ćete čuti.

Nikica Gabrić za RTL Direkt: 'Glavni problem zašto ne uspijevamo više je jer je država loš vlasnik'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kliniku dolazim tri do četiri puta na godinu jer je smatram jako dobrom. Sve je barem 50 posto jeftinije. Sve što naprave je savršeno, jako su brzi i rade sa srcem. Osoblje je fantastično", smatra pacijentica iz Italije Michela Gerolin.

Pacijenti većinom stižu ne zato što su vidjeli marketinšku kampanju, već zbog preporuke prijatelja koji su se zadovoljni vratili iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Broj stranih pacijenata je bio sve veći i veći da su zahtjevali da otvorimo još ordinacija i broj ljudi, tako da smo sada na 40 ordinacija, 2 poliklinike i 220 ljudi koji rade u ovom našem sistemu", pojasnio je ravnatelj poliklinike Željko Miljanić.

Turisti pacijenti u našu zemlju najčešće dolaze po dentalne i estetske zahvate. Zatim na operacije očiju, rehabilitaciju, na liječenje kardiovaskularnih bolesti i liječenje neplodnosti. Procjenjuje se da takav turist ostavi 12 puta više novca od onoga koji je samo došao na sunčanje i kupanje tijekom sezone. No, često im je potrebna potpuna usluga poput prijevoza i smještaja, a ne samo zahvat - i tu je medicinskim ustanovama često potrebna šira organizacijska pomoć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo jedna mala priča. Zajednu ozbiljnu priču tu treba biti uključeno i ministarstva, država, lokalna uprava, puno toga ako bi mi htjeli od toga napraviti brend", nadodaje Miljanić.

Armand Assante na zahvat je stigao po preporuci prijateljice Ivane Trump i prijatelja Vladimira Kraljevića. Bit će velik ambasador Hrvatske kao top medicinske destinacije, no da bi ona to doista i postala, potrebno je mnogo više od pokoje zadovoljne zvijezde koja će se kući vratiti bez naočala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo