'ubio' ga odgovorom / Na prevaru preko e-maila htio ukrasti novac, ali ovakav odgovor Dubrovčanina nije očekivao

Image
Foto: Thinkstock

Ovakvi e-mailovi nisu rijetkost i iza njih se zapravo kriju prevaranti koji se služe lažnim pričama kako bi svoj novac uplatili na njihove račune

15.5.2018.
9:45
Thinkstock
VOYO logo

Sigurno se čuli, ili čak i sami dobili, e-mail u kojem vas mole za novac ili vam nude novac. Ovakvi e-mailovi nisu rijetkost i iza njih se zapravo kriju prevaranti koji se služe lažnim pričama kako bi svoj novac uplatili na njihove račune.

Jedan je Dubrovčanin zaprimio e-mail u kojem mu pošiljatelj daje do znanja kako bi htio uplatiti 950 tisuća eura na njegov račun, ali kako je prije potrebno jedan dio novca uplatiti na njegov račun. Međutim, ovaj Dubrovčanin mu nije ostao dužan te mu je uputio odgovor sastavljen od poznatih pjesama Gorana Bare, piše Dubrovački dnevnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov genijalan odgovor prenosimo u cijelosti: 

"Pozdrav Didier, 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala ti na javljanju. Tvoje pismo me obradovalo, ali otvorilo je i mnoga pitanja koja me dugo godina muče. Molim te, saslušaj me prijatelju iz daleke zemlje, reći ću ti što mi je na duši. 

Ovako stvari stoje. Prvo, pitam se gdje je nestao čovjek? Gdje se skrivao? Iz vagona godina na tračnice ispao? Gleda gdje su znakovi i kojim putem krenuti? Može li uopće tko reći? Možda ti, Didier? Gdje je put ka sreći? Gdje, Didier? Gdje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto u meni ipak kaže da samo živim samo budem i svi odgovori doći će sami. Da samo stojim na svjetlu i doći će kraj tami. A vrijeme, piči, piči. Ne bojim se, Didier. A ti? Ti još plačeš, ali nikad nećeš kao što sam ja. 

Kažeš mi o novcima, ali vidiš prijatelju mene ne zanima to o čemu pričaš, ti sa druge obale, šaljive obale, opasne obale. I zato ti kažem: Povrati u rijeku, pasji skote, pojedi novac i reci hvala ti, živote!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reci hvala ti živote, Didier!," odgovorio mu je Dubrovčanin, piše Dubrovački dnevnik.

Kako je napomenuo, volio bi mu vidjeti izraz lica kad tekst njegovog e-maila ubaci u Google Translate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem upozoravaju se svi čitatelji da ne nasjedaju na e-mailove prevaranata i ne uplaćuju svoj novac na račune nepoznatih osoba.

Foto: dubrovackidnevnik.rtl.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vijesti.rtl.hr/articles/admin/entity_images/2999141/add/2549389/
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo