do 59 km/h / Na ulicama uskoro autonomna vozila? U Britaniji, da...

Image
Foto: Shutterstock

Ta tehnologija bi mogla povećati sigurnost u prometu jer će biti manje ljudskih grešaka na koje otpada 85 posto nesreća.

28.4.2021.
17:21
Shutterstock
VOYO logo

Autonomna vozila pojavit će se na britanskim cestama kasnije ove godine, objavilo je u srijedu britansko ministarstvo prometa. 

Takva vozila, koja mogu raspoznati okolinu u kojoj se nalaze i kretati se kroz nju uz vrlo malo ili bez ljudskog upravljanja, bit će dopuštena na sporijim cestama i postizat će brzinu do 59 kilometara na sat, priopćilo je ministarstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo ističe kako bi ta tehnologija mogla povećati sigurnost u prometu jer će biti manje ljudskih grešaka na koje otpada 85 posto nesreća. 

Manje prometne gužve?

Tehnologija za autonomnu vožnju u automobilima, autobusima i vozilima za dostavu mogla bi smanjiti i prometne gužve jer će prometna signalizacija i vozila uživo komunicirati, čime će promet brže teći te će se smanjiti emisije štetnih plinova, tvrdi ministarstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ovo je ogroman korak za sigurno korištenje autonomnih vozila u Ujedinjenom Kraljevstvu koji će buduća putovanja učiniti zelenijima, lakšima i pouzdanijima...“, rekla je ministrica Rachel Maclean, a prenosi agencija dpa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo