Fantastičan uspjeh / Najbolji mladi poljoprivrednik 2022.: Mikropovrće, jestivo cvijeće za restorane i barove... biznis mu baš cvjeta

Image
Foto: RTL

Odluka je pala kad je shvatio da u Hrvatskoj posebni restorani i barovi takve stvari traže - a praktično nitko im to ne nudi

21.7.2022.
21:30
RTL
VOYO logo

Njegov način bavljenja poljoprivredom totalno je drukčiji od onog što ste ikada vidjeli, jer uzgaja ono čime se rijetko tko u Hrvatskoj bavi! Odlazimo uživo na imanje poljoprivrednog prvaka Hrvatske, gdje nas već čeka Boris Mišević. Borise, za što se koriste Ilijine egzotične biljke i što je tajna njegovog uspjeha?

Miševiću je bilo, rekao je, u prvom redu žao što se u studiju u koji se javljao uživo, nisu mogli osjetiti divni mirisi kojima je bio okružen na tom OPG-u. Menta, begonija… Za sve ostalo prepustio je riječ Iliji Juriću da sam kaže što još ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dosta vrsta menti, klasičnu za mojito, zatim pepermint mentu, zatim s aromoma ananasa, jagode, jabuke. Imamo raznog jestivog cvijeća. Uglavnom su nam kupci fine-dining restorani, koktel-barovi, slastičarnice i kokteli", kazao je.

Na ideju da ode u ovakvu vrstu poljoprivrede došao je vidjevši da toga u Hrvatskoj u ponudi nema, a da su trendovi u gastronomiji takvi da se koristi sve više jestivog cvijeća i mikropovrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuli smo malo po malo i sad već dosta restorana i barova…", kazao je.

"Razmišljamo povećati kapacitete, o novim sortama, novim vrstama", dodao je što dalje namjerava sa svojim OPG-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli javljanje uživo pogledajte u videoprilogu iz emisije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo