Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DOKAZAO DA SE MOŽE

Najduže putovanje u električnom vozilu završilo na Novom Zelandu

'Htio sam dati sve od sebe da promoviram ovu tehnologiju i pokažem da je moguć održiv način prijevoza'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Hina/ 20.7.2019. u 11:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nizozemski zagovornik održivosti završio je na Novom Zelandu najduže putovanje u električnom vozilu nakon vožnje duge tri godine tijekom koje je prošao više od 30 zemalja.

Wiebe Wakker putovanje je započeo u Nizozemskoj u ožujku 2016. u svom “Plavom banditu” kako bi pokazao potencijal održivogprometa, financiran donacijama onih koji su pratili njegovo putovanje na društvenim medijima.

"Htio sam dati sve od sebe da promoviram ovu tehnologiju i pokažem da je moguć održiv način prijevoza", rekao je novinarima Wakker. 

"Htio sam učiniti nešto maštovito poput vožnje električnim automobilom iz Amsterdama do druge strane svijeta i pokazati da je to moguće", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tijekom putovanja dugog 101 tisuću kilometara, Wakker je prošao kroz istočnu Europu, Iran, Indiju, južnu Aziju prije nego što je obišao većinu Australije i Novog Zelanda. 

Wekker je na svom blogu i društvenim medijima redovito objavljivao najnovije informacije o putovanju, detaljno je pisao o posjetu najvećem proizvođaču automobila u Teheranu, kvaru na indonezijskom otoku Javi te o australskoj divljini i svjetski poznatom Uluru koji se smatra najvećim kamenim monolitom. 

Upravo se čita

Image
pretužno

Užasne i šokantne vijesti od obitelji obožavane Ede iz serije 'Miriše na ljubav'

Vožnja se oslanjala na potporu stranaca diljem svijeta koji su putniku ponudili hranu, smještaj i osnovno sredstvo za punjenje njegova automobila. 

Hina/ 20.7.2019. u 11:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BOLJA POZICIJA

Hrvatska skočila na FIFA-inoj rang listi! Pogledajte na kojem su mjestu Vatreni dva mjeseca uoči SP-a

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba