ruski lanac / Najjeftiniji dućan u Njemačkoj zatvoren nakon samo pet dana jer su prodali svu robu

Image
Foto: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/DPA/PIXSELL

Ruski lanac Torgservis otvorio je prošloga tjedna svoj prvi dućan u istočnoj Njemačkoj pod imenom Mere, a glavni su im adut cijene puno niže i od onih u najvećim njemačkim diskontima

6.2.2019.
10:14
Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Nakon samo desetak dana, ruski diskontni lanac Torgservis, morao je zatvoriti jedini svoj dućan Mere u Leipzigu. No, to je samo privremeno jer im je ponestalo robe u dućanu. 

"Nismo očekivali takvu navalu u prvih par dana. Nekoliko proizvoda je rasprodano. Pojavile su se glasine da nam roba iz istočne Europe stiže presporo i da je tu izvor naših problema, to nije istina. Problemi nemaju nikakvih veza sa stranim dobavljačima", poručili su iz kompanije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački stručnjak, Gerd Hessert sa Sveučilišta u Leipzigu, smatra da je dvodnevno zatvaranje Merea dokaz teze o ranjivosti njihovog poslovnog modela koji zasad počiva na ponudi vrlo jeftine robe u samo jednoj trgovini. Na to je upozorio još prije otvaranja trgovine. 

"Uz sve troškove koje diskontni lanci imaju, pogotovo troškovi oko logistike, u Njemačkoj morate imati minimalno 100, a poželjno barem 200 ili 300 trgovina da bi uspjeli", govorio je Hessert još prije otvaranja prve trgovine u Leipzigu-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće je da je ta ranjivost sada došla do izražaja. U nedjelju je na vratima trgovine kupce dočekala sljedeća poruka:

"Poštovani kupci, zbog jako velike potražnje naša je trgovina zatvorena 4. i 5. veljače 2019. godine.  Reagirali smo brzo, ali morali smo zaključiti da i našim dobavljačima treba neko vrijeme da stignu do nas. Ponovno smo otvoreni od 6. veljače 2019. godine od 9 sati", pisalo je na vratima dućana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mere je htio etabliranim dućanima poput Aldija ili Lidla postati konkurencija. No, to će malo pričekati. Neki njemački mediji sumnjaju da je trgovina zatvorena zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju standard kvalitete hrane koje propisuje Europska unija. U Torgservisu kažu da im svi proizvodi zadovoljavaju standarde EU-a i da većinom dolaze, osim iz Njemačke, iz dvije susjedne države - Poljske i Češke, piše njemački Merkur.

Ruski lanac Torgservis otvorio je prošloga tjedna, u srijedu 30. siječnja, svoj prvi dućan u istočnoj Njemačkoj pod imenom Mere, u Leipzigu, a glavni su im adut cijene puno niže i od onih u najvećim njemačkim diskontima kao što su Lidl, Aldi, Norma... koji su poznati po vrlo jeftinim proizvodima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, pola kilograma mljevenog mesa u marinadi od češnjaka spremnog za pečenje u Mereu stoji samo 99 centi, odnosno 7,4 kune. Litra punomasnog mlijeka košta 3,7 kuna, a svježe svinjeće šnicle označene oznakom "B kvaliteta" 20 kuna.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo